Vlada će pomoći lokalnim samoupravama sa komunalnim infrastrukturama

Sekulić jerekao da su pitanja vodosnabdijevanja, otpadnih voda i komunalnog otpada u nadležnosti lokalnih samouprava
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2012. 15:15h

Vlada Crne Gore pomoći će lokalnim samoupravama da izrade projekte komunalne infrastrukture, najavio je danas ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić.On je kazao da je novac za projekte bezbijeđen uz pomoć Evropske investicione banke od oko 30 miliona eura i 60 miliona od banke kFw.Sekulić je, nakon sjednice Vlade, rekao da su pitanja vodosnabdijevanja, otpadnih voda i komunalnog otpada u nadležnosti lokalnih samouprava.

"Činjenica je da su projekti izuzetno zahtjevni i skupi i ocijenili smo da resorno Ministarstvo treba da pomogne u njihovoj realizaciji", naveo je on.

Najveći posao na crnogorskom primorju

Prema riječima Sekulića, kada su u pitanju otpadne vode, najveći posao se radi na crnogorskom primorju, a, kako je naveo, more je neophodno zaštiti zbog visokog turizma kojem težimo."Kada je u pitanju Vododvod, najznačajnije je to što ćemo završiti krak prema Ulcinju. Ostvarićemo decenijski san da primorske opštine neće imati problema sa vodom", naveo je on.

Sekulić je najavio će projektima pomoći da se riješe problemi vodosnadbijevanja na Cetinju

"Prva faza je gotova a u planu je da završimo i drugu."Ove godine bi, kako je rekao, trebalo da bude gotova deponija otpada za opštine Bar i Ulcinj, kao i rješavanje pitanje otpada za četiri opštine na sjeveru »Vasov do« za Berane, Plav, Rožaje i Andrijevicu.

Galerija

Bonus video: