Studenti kažu da dječak ne živi u domu već da ga hrane i oblače

“Mislim da niko od studenata ne bi dozvolio da mu dječak spava u sobi”, rekao je jedan od studenata
214 pregleda 0 komentar(a)
Studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.01.2012. 19:04h

Nekoliko studenata koji borave u Novom studentskom domu je saopštilo medijima da maloljetni dječak S. R. (13) navodno već mjesecima spava u napuštenom potkrovlju druge faze doma, a ponekad i u studentskim sobama.

Oni su naveli da je dječak nakon učestalog boravka u studentskom kompleksu i druženja sa studentima, počeo i da spava u drugoj fazi Novog doma.

Redakcija “Vijesti” u okviru doma nije zatekla dječaka, dok su studenti, osoblje i Uprava te institucije naveli da ne samo on već nekoliko djece dolazi ispred doma da prosi, da im studenti daju hranu i poklone ponešto od odjeće, ali da ne vjeruju da je iko od djece boravio u domu.

Nekoliko studenata je reklo “Vijestima” da često gleda dječaka ispred doma i da mu neki od njih daju hranu iz menze, ali da ne znaju da dječak spava u objektu.

“Mislim da niko od studenata ne bi dozvolio da mu dječak spava u sobi”, rekao je jedan od njih.

Potkrovlje je pod katancem

Upravnica druge faze doma Slavica Džekić je “Vijestima” rekla da ona niti može, niti želi studentima zabraniti da pomažu toj djeci, tako što će im dati hranu ili garderobu, ali tvrdi da dječak nije spavao u domu.

“Potkrovlje je pod katancem i ključem, tako da nikako nije mogao spavati u tom prostoru.

Mi smo studentima i osoblju skrenuli pažnju da im ne dozvoljavaju da uđu u objekat, ali smatram da bi bilo nehumano ne dozvoliti im da im daju hranu i odjeću”, rekla je Džekić.

Ona je dodala da dom radi 24 sata i da niko od osoblja nije prijavio da dječak ulazi i boravi u domu.

Bonus video: