Dječak živi u napuštenom potkrovlju studentskog doma

Njegovi roditelji ga zovu kući, ali je S.R. je zadovoljniji boravkom i uslovima u domu, kažu studenti
94 pregleda 0 komentar(a)
studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.01.2012. 14:06h

U novom studentskom domu već nekoliko mjeseci boravi maloljetni S.R (13), koji najčešće spava u napuštenom potkrovlju, a ponekad i u studentskim sobama.

Studenti koji borave u tom domu kazali su agenciji MINA da je S.R početkom akademske školske godine, nakon učestalog boravka u studentskom kompleksu i druženja sa visokoškolcima, počeo i da spava u drugoj fazi novog doma.

On je, prema riječima studenata koji su željeli da ostanu anonimni jer se plaše da će odgovarati za staranje o S.R, izuzetno vaspitan i dobar dječak, koji nikada nije napravio neki problem ili nestašluk u domu.

S.R, navodno, preko dana najčešće prosi, mada mu oni na razne načine pokušavaju olakšati život. Osim garderobe, daju mu hranu, a ponekad ga vode u menzu, dozvoljavaju mu da se kupa u njihovim kupatilima, a ponekad i prespava sa njima u sobama.

Vjerovatno se dešavalo, kako je navela, da mu studenti daju hranu i odjeću, “a da boravi, pogotovu uz znanje doma, ne može nikako, rekli su iz Uprave

Prema njihovim riječima, njegovi roditelji znaju gdje se dječak nalazi, i otac ga je zvao da se vrati kući, ali je S.R. zadovoljniji boravkom i uslovima u domu.

Uprava: Nemamo informaciju

Upravnik druge faze Slavica Džekić kazala je agenciji MINA da uprava doma nema zvaničnu informaciju da tu boravi maloljetna osoba.

“Osobe romske nacionalnosti često prolaze našim dvorištem, zbog kuhinje i kontejnera. Ne znam da se radi o nekom konkretno, niti bih znala da ga prepoznam, a za osam sati koliko boravim na radnom mjestu nisam vidjela da to dijete ulazi u zgradu”, kazala je ona i dodala da im se ulaz zabranjuje.

Džekić je pojasnila da dom radi 24 sata, kao i da šef recepcije, recepcionar i portir nisu prijavili taj slučaj.

Vjerovatno se dešavalo, kako je navela, da mu studenti daju hranu i odjeću, “a da boravi, pogotovu uz znanje doma, ne može nikako”.

“Ponavljam da nemam takvu informaciju, a pošto sam i sama majka maloljetnog djeteta, vjerujte da bih prva prijavila takvu situaciju socijalnoj službi”, kazala je Džekić.

Kako nam je danas rekao jedan od radnika u domu, nakon jučerašnjeg interesovanja medija reagovala je uprava doma i »nezvanično je naređeno studentima i radnicima koji su imali kontakt sa S.R. da ga ne puštaju u domski kompleks, jer će biti sankcionisani svi kod kojih on bude boravio ubuduće«.

Bonus video: