Crnogorski pomorci prekinuli blokadu grčkog broda "Nuada"

Pomorci su uz posredovanje advokata pristali da u četvrtak dobiju polovinu novcva, a ostatak kada se vrate sa narednog putovanja
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 19:02h

Trojica crnogorskih pomoraca prekinuli su blokadu grčkog broda "Nuada", u Sueckom kanalu i sa vlasnikom pronašli kompromis.

Kako prenosi Televizija Vijesti pomorci su uz posredovanje advokata pristali da u četvrtak dobiju polovinu novcva, a ostatak kada se vrate sa narednog putovanja.

TV Vijesti, Adnan Prekić

"On (vlasbnik broda) je rekao da nam ujutro može isplatiti pola od ukupnih dugovanja, jer on para nema, a ostatak kada se vratimo iz Džibutija i Džede u Saudijskoj Arabiji odnosno kad dobije pare od putovanja. Advokat nam je sugerisao da je to, ako mi prihvatamo, najbolja solucija, a ako ne prihvatimo možemo restovati brod, ali rješavanje problema može trajati mjesecima. Dao nam je pismenu garanciju koju će potpisati i brodovlasnik da ćemo ostatak novca primiti po povratku", kazao je pomorac Borislav Samardžić.

Trojica naših naših pomoraca mjesecima pokušavaju da naplate novac za rad na grčkom brodu "Nuada". Prvi oficir palube na “Nuadi”, Uroš Vuković, upravitelj stroja Borislav Samardžić i prvi oficir stroja Branislav Vujović najavili su da će blokirati to plovilo ako im grčki brodovlasnik, kompanija "Electra Maritime" iz Pireja, ne isplati plate u iznosu od 160.000 dolara, koje im duguje već više od godinu.

Pomorci su trenutno u Sueckom kanalu, gdje vrše utovar za luku Džibuti. Na brodu "Nuada" koji je zbog dugova svog vlasnika agentima, snadbjevačima i ostalima u lancu pomorske industrije bio zaustavljen skoro pola godine u luci Safaga, crnogorski pomorci su već više od godinu.

Bonus video: