Lovačko društvo “Boka” o pokolju stoke: Preduzećemo mjere protiv počinilaca

U toku je identifikacija pasa koji su pričinili štetu, a na osnovu izjava svjedoka, navodi se u reagovanju
0 komentar(a)
ovce, Foto: Arhiva Vijesti
ovce, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.01.2012. 20:36h

Povodom pokolja stoke u nedjelju, 8. januara, u grbaljskim selima Kovači i Zalazi, reagovao je predsjednik Lovačkog društva „Boka“ Ilija Vujović.

Vujović je kazao da je “lov u lovištvu tog društva bio organizovan u skladu sa važećim Zakonom o lovstvu i uputstvima Lovačkog saveza Crne Gore”.

“Lovočuvarska služba reagovala je odmah po prijavi o ovom incidentu i utvrdila identitet svih lovaca zatečenih na terenu. U toku je identifikacija pasa koji su pričinili štetu, a na osnovu izjava svjedoka. Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, LD ’Boka’ će obavijestiti nadležne državne organe i preduzeti sve zakonom predviđene mjere protiv počinilaca i lovaca koji su se zatekli u lovištu bez dozvole za lov”, piše u reagovanju Vujovića.

Žarko Lečić iz sela Kovači i Niko Lazović iz sela Zagore u Donjem Grblju prijavili su da su im lovački kerovi zaklali i rastjerali stoku.

Lečić je kazao “Vijestima” da je njegovo stado od 34 ovce i tri jagnjeta nestalo bez traga, te da još ne može da ih nađe, a da je Lazović svoje stado od 20 koza pronašao mrtvo, dok je nekoliko koza bilo ranjeno.

Bonus video: