Stanari zgrade u Moskovskoj dobili 10 puta veće račune za vodu

Na računima posljednjih računa svim potrošačima iz te zgrade piše da je staro stanje na brojilu nula, a novo stanje 537 kubika
0 komentar(a)
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.01.2012. 18:21h

Stanari zgrade u Moskovskoj broj 28 zatečeni su i zbunjeni decembarskim računima za vodu, koji su im došli prije nekoliko dana, jer su 10 puta viši od novembarskih.

Na računima posljednjih računa svim potrošačima iz te zgrade piše da je staro stanje na brojilu nula, a novo stanje 537 kubika, dok iznosi za plaćanje variraju.

Predsjednik etažnih vlasnika zgrade, Milivoje Katnić, kome je novembarski račun bio oko četiri eura, a decembarski 18,82 eura, poziva tehničare iz “Vodovoda” da dođu, pogledaju stanje i obrazlože im zbog čega su im 10 puta viši računi.

"Sumnjamo da neki vodokotlići u stanovima puštaju vodu 24 časa dnevno, stoga pozivam stručnjake iz “Vodovoda” da prekontrolišu sve vodovode, koji su mogući uzrok poskupljenja", kazao je Katnić.

Iz “Vodovoda” su odgovorili da je decembarski račun obračunat za mjesec i po dana, jer je vodomjer zamijenjen novim devetog novembra.

"Zgrada je stara preko 40 godina, pa je moguće da je potrošnja veća jer su instalacije neispravne.

Najprije treba stanari da nam se obrate dopisom ili da dođu u “Vodovod”, a razlog zašto je isto stanje svima na računima je taj što se radi o kolektivnom vodomjeru" naveli su iz „Vodovoda”.

Bonus video: