MOGU LI ZAJEDNO?

Studentski lideri će pokušati da povrate jedinstvo studenata

"Zamolio bih sve koji žele da nas razjedine da se u tome ne trude i da batale jednostavno sa tom pričom", rekao je Golubović za televiziju "Vijesti"
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2012. 18:53h

Uspješan veliki protest 17. novembra i neke kasnije nesupješne odluke obilježile su studentsku 2011. godinu,a ključno pitanje za 2012. godinu jeste da li postoji studentsko jedinstvo.

Petar Golubović predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore kaže da su studenti tu i da su zajedno, ali da treba još nekim strukturama "da uđe u glavu" da se jedino zajednički mogu postići ciljevi.

Golubović optužuje političare zbog svega što su uradili nakon velikog protesta, jer su  "svi pokušali da se okoriste od toga" a najviše političke partije.

"Zamolio bih sve koji žele da nas razjedine da se u tome ne trude i da batale jednostavno sa tom pričom", rekao je Golubović za televiziju "Vijesti".

Jovović: Parlament je pokušao da nas eliminiše

Studenti iz Nikšića takođe smatraju da je jedinstvo ključ, te da je učinjeno nekoliko katastrofalnih grešaka.

"I ja ću se zalagati za to da se to studentsko jedinstvo obnovi. Ali, prije toga da bi se obnovilo, samo malo da pokrenemo čitav Studentski parlament iz korjena, da svi imaju neko svoje učešće", kaže Ognjen Jovović, predstavnik studenata iz Nikšića.

Jovović optužuje čelnike parlamenta jer se na posljednjoj sjednici parlamenta raspravljalo o statusu nikšićkih studenata u tom tijelu.

Jovović kaže da su optuženi da su okaljali obraz parlamentu i da su čelnici parlamenta pokušali da ih eliminišu iz parlamenta.

Galerija

Preporučujemo za Vas