"Miroslav je zaslužio da mu pomognemo"

Za "Vijesti" govori Ljubomir Drašković, profesor iz Nikšića, čovjek koji oprašta dugove za kiriju socijalno ugroženoj porodici Lalović
176 pregleda 0 komentar(a)
miroslav lalovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
miroslav lalovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.01.2012. 03:18h

"Sevap je i treba pomoći osobi poput Miroslava i njegove porodice, koja zaista teško živi i kojoj bi svi trebalo da pomognemo”, kaže Ljubomir Drašković, gazda kuće u Fruškogorskoj ulici u kojoj Miroslav Lalović sa ženom i troje djece živi posljednjih osam godina, jedva sastavljajući kraj s krajem.

Lalović bi trebalo da plaća stan 130 eura, ali mu gazda oprašta velike dugove za kiriju, vodu i struju, za koje ni sam ne zna koliki su.

"Dobro pamtim da nije imao ni hljeb da kupi djeci da ih nahrani. Pomagao sam ga koliko sam mogao, jer stvarno imaju teških problema", priča Drašković.

On kaže da je Lalović primjer drugima, vječiti optimista koji se bori i nikada ne klone pred problemima.

"Radi se o izuzetnoj i hrabroj osobi koja se bori s problemima. Ljudi klonu duhom i za manje, ali Miroslava nikada ne možeš čuti da se žali na nešto. Mnogo se napatio u životu, hiljadu ga je problema snašlo."

Miroslav izdržava porodicu, ženu koja je duševni bolesnik kojoj su potrebni ljekovi i liječenje, sina koji je slijep i dvije ćerke.

"Radi za dnevnice na farmama kokošaka za male pare, ali pored svega je poštena osoba koja zrači optimizmom", ističe Drašković, profesor u srednjoj školi u Nikšiću.

Ljubomir Drašković često dolazi u Podgoricu poslom, ali, kako kaže, uvijek iskoristi priliku da popriča sa Miroslavom.

"Od pedagoga u Zavodu za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece i omladine na Zabjelu Irene Bogićević čuo sam da je sin Miloš izuzetno inteligentno dijete za njegov uzrast. Više puta, kako su mi rekli, nudili su Miroslavu da Miloš ostane u Zavodu na cjelodnevni boravak, da ga posjećuje vikendom, ali on nikada nije htio da ga odvoji od sebe. Koliko voli Miroslav sina dovoljno je reći da je u Podgoricu došao samo zbog Miloša, da bi ga školovao jer je slijep", kaže Drašković.

On apeluje na građane i institucije da pomognu porodici Lalović.

Bonus video: