Partnerstvo u EU projektu za energetsku efikasnost

"Ciljne grupe će biti građevinske firme, državne i finansijske institucije kao i NVO i ostale organizacije iz oblasti energetske efikasnosti", najavio je Mulešković
54 pregleda 0 komentar(a)
Unija poslodavaca Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Unija poslodavaca Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.12.2011. 15:09h

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je jedan od partnera u EU projektu "Međusektorska saradnja u oblasti finansiranja energetske efikasnosti u zgradarstvu u okviru EU propisa i pravnih sporazuma – EUBuild Energy Efficiency", koji će biti nastavljen i 2012. godine.

Projekt menadžer UPCG Mirza Mulešković je kazao da je realizacija projekta počela u decembru 2010. godine i da će trajati do kraja 2012. godine, a sprovodi ga konzorcijum koji čini sedam partnera - poslovnih asocijacija iz Turske, Belgije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije i Crne Gore.

"Do kraja marta UPCG ima u planu održavanje niza okruglih stolova na temu finansiranja energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Mulešković je kazao da je realizacija projekta počela u decembru 2010. i da će trajati do kraja 2012.

Ciljne grupe će biti građevinske firme, državne i finansijske institucije kao i nevladine i ostale organizacije iz oblasti energetske efikasnosti", najavio je Mulešković.

On je kazao da će poseban okrugli sto biti organizovan i za medije koji mogu u velikoj mjeri doprinijeti razvoju i primjeni energetske efikasnosti u Crnoj Gori.

"Takođe tokom 2012. godine će biti završeno istraživanje o finansiranju projekata iz oblasti energetske efikasnosti u zgradarstvu, organizovani okrugli stolovi za različite ciljne grupe u svim partnerskim zemljama, realizovane studijske posjete i obezbijeđeno učešće na međunarodnim konferencijama posvećenim ovoj temi", rekao je on.

Mulešković je kazao i da UPCG i ostali partneri u projektu očekuju se da će rezultati EU projekta "EUBuild Energy Efficiency" doprinijeti bržem dostizanju cilja koji je Evropska unija postavila po pitanju smanjenja potrošnje energije u zgradarstvu za 20 odsto.

Bonus video: