"Lajt šou" u nikšićkim naseljima

Jedan od stanovnika Vidrovana kazao je da se proteklih dana dešavalo da im struja dođe i nestane i po tridesetak puta u toku dana
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 20:59h

Mještani nekoliko prigradskih naselja iz Nikšića saopštili su “Vijestima” da već nekoliko dana imaju problem sa snabdijevanjem električnom energijom, tvrdeći da u toku dana i po nekoliko sati ostaju bez struje.

Jedan od stanovnika Vidrovana kazao je da se proteklih dana dešavalo da im struja dođe i nestane i po tridesetak puta u toku dana.

„Juče je u pet minuta struja došla i nestala nekoliko puta. Ovo je katastrofa. Svi će nam aparati pocrkati”, kazao je on.

Predsjednik Mjesne zajednice Vidrovan Miodrag Jovanović, potvrdio je da je snabdijevanje strujom loše već danima, ističući da je u stalnom kontaktu sa dežurnim službama iz Elektrodistribucije. Kazao da su iz te službe dolazili par puta u trafo-stanicu na Vidrovanu i objasnili da problem na dalekovodu koji prolazi preko Lipove ravni kod Jasenovog polja, zapravo pravi nevrijeme.

Dodao je da su ga zbog problema sa strujom zvali prijatelji iz još nekoliko prigradskih naselja, koji se napajaju sa istog dalekovoda: „U pitanju je dalekovod koji ide od bistričke trafo-stanice, prolazi kroz dio Ćemenaca, Dragove Luke, Rastovca, Vidrovana i Šipačna pa do Plužina. Svi koji su prikačeni na njega ovih dana imaju problema sa strujom“, objasnio je, dodajući da je time direktno ugroženo oko 3.000 ljudi.

Iz PR službe EPCG kazali su da nevrijeme i atmosferska pražnjena izazivaju oštećena na niskonaponskoj mreži, ali da su njihove ekipe stalno na terenu i čine sve da otklone kvarove.

Bonus video: