Akcija dobrovoljnog davanja krvi bez podrške predstavnika Glavnog grada

U društvu se vode sloganom da "krv treba da čeka bolesnika, a ne bolesnik na krv"
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 13:51h

Oko 100 dobrovoljnih davalaca krvi podržalo je akciju doniranja te dragocijene tečnosti, koju je organizovalo DDK "Podgorica" u Zavodu za transfuziju, povodom predstojećeg Dana oslobođenja Podgorice, a pod sloganom "Naših pet minuta, nečiji cijeli život".

Predsjednik Društva Vukota Jašović rekao je da su akciju, uz članove društva, podržali davaoci krvi iz Bara, Cetinja, Berana, Rožaja, Nikšića i Trebinja.

"Zadovoljstvo je što se posljednjoj akciji u ovoj godini, a kojih je bilo mnogo, kako onih koje su organizovane u Crnoj Gori, tako i onih koje smo podržali u gradovima u regionu, odazvao veliki broj humanista, među kojima i 20 onih koji su po prvi put u životu darivali krv", kazao je Jašović, koji je 130. put dao krv.

On je dodao da su tokom godine darivali oko 400 jedinica krvi, te da iako su veoma brojno društvo od oko 500 članova, nastoje da formiraju podmladak, uključujući mlade ljude u tu humanu aktivnost.

"Uz planske akcije, članovi Društva svakodnevno se odazivaju pozivima Zavoda uvijek kada postoji potreba građana za krvlju", kazao je on.

Zahvalivši se brojnim organizacijama i preduzećima koja su pomogla organizovanje akcije, Jašović je istakao da se u Društvu vode sloganom da "krv treba da čeka bolesnika, a ne bolesnik na krv".

"Žao mi je što ovu akciju, koja simbolično predstavlja poklon gradu, nijesu podržali predstavnici Glavnog grada, iako su bili pozvani", kazao je Jašović.

Akciji se odazvao i Milan Mugoša koji je tokom života 97 puta donirao krv.

"Kao dugogodišni član društva, više od 40 godina, bio sam u prilici da krv dajem širom Crne Gore. Bio bih srećan da sam time samom jednom spasio nečiji život", kazao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: