Otvoren sajam praksi, prijave još danas do 15 sati

Na sajmu učestvuje preko 38 državnih organa i 14 privatnih kompanija čiji će predstavnici još danas od 12 do 15 časova kvalifikacije budućih praktikanata
0 komentar(a)
Sajam praksi, Foto: Haris Šabotić
Sajam praksi, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 10.12.2011. 08:50h

Prvi crnogorski sajam praksi, koji zajedno organizuju Uprava za kadrove Crne Gore i “Career team”, agencija za posredovanje pri zapošljavanju, otvoren je juče u Mall of Montenegru.

Studenti crnogorskih univerziteta imaće mogućnost da apliciraju za 200 otvorenih pozicija za odrađivanje praksi.

Na sajmu učestvuje preko 38 državnih organa i 14 privatnih kompanija čiji će predstavnici u improvizovanim kompanijama prikupljati još danas od 12 do 15 časova kvalifikacije budućih praktikanata.

Od posjetilaca se očekuje da svojom biografijom apliciraju za pozicije koje ih zanimaju i kojima po svojim kvalifikacijama odgovaraju, a za one koji to nisu prethodno učinili postoji mogućnost pripreme kvalifikacija na samom sajmu.

U saradnji sa portalom www.prekoveze.me od 12. decembra sve oglašene pozicije za odrađivanje prakse kod privatnih kompanija naći će se na Internetu i biće aktivne narednih 15 dana.

Izvršni direktor “Career teama”, Vedran Roćenović, poručio je učesnicima da je sajam praksi idealna prilika da na jednom mjestu upoznaju mlade ljude željne pravih šansi i dokazivanja, a pružanjem šansi mladim kadrovima pokazuju da u svakom trenutku misle na svoju budućnost prepoznajući dobru investiciju.

Direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković otvarajući sajam istakla je da mladi, kao najvažniji dio našeg društva moraju biti i jesu u fokusu pažnje.

"Ovo mjesto je primjer dobre saradnje ka ostvarenju zajedničkog cilja, a to je da se mladim ljudima koji su na samom završetku studija, ali i onima koji su završili studije, omogući da obave praksu u državnim institucijama i privatnim kompanijama, i tako nadograde svoje znanje. Šansa da upoznaju način rada i funkcionisanje državnih organa i razviju svoj individualni potencijal koga možda nisu ni svjesni", kazala je Vuković.

Traži posao dva mjeseca

Haris Osmanagić diplomirao je prije dva mjeseca studije ekonomije i finansija na UDG-u, smatra da je sajam praksi dobra prilika da mladi ljudi nađu posao.

"Tražim posao već dva mjeseca, šaljem podatke sa kvalifikacijama koje imam, ali je izuzetno teško. Prijavio sam se u Prvu banku, a napravio sam 10-ak kopija ličnih kvalifikacija i očekujem da ću naći posao. Teško je naći posao u struci koju sam završio, jer postoji veliki broj ekonomista, a ograničen je broj radnih mjesta", kazao je Osmanagić.

Bonus video: