Ovog vikenda Podgorica pomaže socijalno najugroženijima

"Postavili smo cilj da ovom akcijom obuhvatimo preko 700 socijalno najugroženijih porodica"
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 15:00h

Podgorica, nakon akcije za pomoć siromašnima na sjeveru Crne Gore, organizuje ovog vikenda akciju simboličnog naziva “Grad pobjeđuje glad” kojom će pokušati da pomognu i socijalno najugroženijim u Podgorici, Herceg Novom i Baru.

Tom prilikom pozivaju sve građane i društveno odgovorne kompanije da se pridruže akciji u Roda Supermarketu u Maslinama i Hipermarketu Merakator Podgorica u Mall of Montenegro, u Merkator Supermarketu u Baru u Roda Marketu u Herceg Novom i Roda Megamarketu u Zelenici.

Predsjednica Fondacije Banka Hrane, Marina Medojević, kazala je da je ova akcija sakupljanja hrana supermarketa dio globalne akcije, koju sve Banke Hrane ovih dana organizuju širom Evrope, kojoj se kao punopravna članica FEBE (Evropske federacije Banaka hrane) i ove godine priključuju ostalim evropskim zemljama.

"Postavili smo cilj da ovom akcijom obuhvatimo preko 700 socijalno najugroženijih porodica"

"Postavili smo cilj da ovom akcijom obuhvatimo preko 700 socijalno najugroženijih porodica, a apelom da je “njihovo siromaštvo briga svih nas” pokušaćemo da probudimo humanost i solidarnost kod naših građana. Ubijeđeni smo da taj poriv postoji u svima nama i da ga samo treba podstaći, te očekujemo veliki odziv građana. Nekad je i 50 centi dovoljno da se pokaže humanost i zato smo ubijeđeni da će naši građani i ovog puta položiti ispit humanosti", rekla je Medojević.

Preko 42.000 ljudi pogođeno siromaštvom

Ona je podsjetila da je preko 42.000 građana Crne Gore pogođeno siromaštvom i da je Banka Hrane za nepunih dvije godine od osnivanja uspjela da prikupi oko 25 tona hrane i dođe do 10.000 najsiromašnijih kategorija stanovništva širom Crne Gore.

"Ohrabreni nagradom koju je Asocijacija za demokratski prosperiret ZID dodijelila našoj fondaciji za akciju povodom svjetskog dana borbe protiv siromaštva “Podgorica sjeveru Crne Gore” proglasivši je volonterskom akcijom godine, mi smo i ovog puta okupili preko 100 volontera uključujući volontere našeg stalnog partnera kompanije Merkator koja će doprinijeti realizaciji akcije u tri crnogorska grada", dodala je Medojević.

Bonus video: