Opozicija: Neka Radulović pokloni stan od 2 miliona

Opozicija navodi da Radulović ima stan od 283,92 kvadrata u lameli B, na petom spratu poslovnog centra TQ PLAZE
87 pregleda 0 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.12.2011. 12:48h

Budvanske opozcione partije SNP, NOVA i PzP upozorile su javnost Crne Gore i Specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđinu Ivanović da je u slučaju "Zavala" postupak procjene vrijednosti izvedenih radova tekao na daleko otvoreniji i transparentniji način nego što je to bilo u slučaju sa gradnjom trafostanice za hotel "Splendid".

Nakon što je Skupština opštine glasovima vladajuće koalcije usvojila sudsko poravnanje između Opštine i kompanije „Montenegro stars“, koja gazduje „Splendidom“, te opozicija to nazvala slučajem bez presedana, jer umjesto da prihoduje od komunalija za izgradnju elitnog hotela, lokalna uprava postaje dužnik od milion eura, oglasio se i suvlasnik kompnije Žarko Radulović, koji je argumentaciju opozcije nazvao stupidnom, te političkom igrom.

"Socijalnu komponentu, koju gospodin Radulovic kao SDP-ovac naročito naglašava, bi trebalo da pokaže tako što će 283,92 kvadrata u lameli B, na petom spratu poslovnog centra TQ PLAZE, vrijednu preko dva miliona eura, koju je dobio pod sumnjivim okolnostima, da pokloni socijalnoj ustanovi po svom izboru" navode iz opozcije.

Oni dodaju da u sudskom sporu između vlasnika hotela Splendid i Opštine Budva nije postojala opasnost da Opština izgubi spor jer su, svi radovi na infrastrukturi od strane vlasnika hotela “Splendid”, izvedeni bez odobrenja Opštine, nisu bili u skladu sa Programom investicija opštine, niti su Budžetom Opštine Budva bila predvidjena sredstva za izvedene radove.

"Vlasnici hotela Splendid su sudskim putem iskazali namjeru da sredstva koja su utrošili za izgradnju infrastrukture za hotel, kompenzuju za komunalije.

Sudski vještaci koje su angazovali vlasnici hotela i izvršna vlast opstine Budva utvrdili su, isključivo na osnovu ispostavljenih i ovjerenih faktura od strane vlasnika hotela " Splendid ",da su ulaganja “Hotels Group Montenegro Stars”iz Kotora u izgradnju komunalne infrastrulture za hotel “Splendid” u Bečićima iznosila 4.921.924,08 eura" navodi se u zajedničkom saopštenju tri opozicione partije.

Tvrde da Splendid nema ni građevinsku dozvolu

Izvršna vlast i DPS-SDP koalicija u Budvi kao i imovinski Zaštitnik pri Vladi Crne Gore i nadlezni tužilac, kako ističu iz opozcije, u slučaju da pomenutu Odluku ne stavi van snage, pokazaće po ko zna koji put ,da se bore za interese moćnih pojedinaca, a ne za poštovanje zakona i zaštitu drzavne imovine.

"Pitamo javnost Crne Gore da li bi se neki hotelijer, iz neke od zemalja gdje se poštuju zakoni, odlučio da turisticki investira u Crnoj Gori, gdje se hoteli grade i dograđuju bez građevinske dozvole u periodu turističke sezone, zalaze u putni pojas, rade sa privremenim upotrebnim dozvolama, gdje vlasnici ispostavljaju fakture Opštini za komunalno opremanje hotela izvedeno bez odobrenja opštine i na kraju velikodušno “časte” opstinu sa, u ovom slucaju, 797.365,69 eura?" upozoravaju iz opozcije.

Prema njenim riječima svaki investitor se legitimiše građevinskom dozvolom, koju hotel " Splendid " ni dan danas ne posjeduje.

"Recenziona komisija koju je oformio direktor hotela je imala ulogu da ga vadi iz problema koji je sam napravio, jer je prekoračio tri puta dozvoljene gabarite, od 20.000 kvadrata preliminarnih, izveo je 60.000 kvadrata, jer je u isto vrijeme izvođenja radova na hotelu mijenjan idejni projekat, a da ne govorimo o Glavnom projektu koji u toku gradnje nije ni postojao", zaključuje se u saopštenju.

Radulović: Nemam stan, ali bih volio da ga imam

Odbacujući optužbe opozicije Radulović je za "Vijesti" kazao da nema stan u poslovnom centru TQ Plaza.

"Ja nemam stan u "TQ Plaza" , ali to ne znači da ne bi volio da ga imam. Volio bi jednog dana da tamo kupim stan, od novca koju ću zaraditi svojim radom, kao i sve do sada što sam stekao, poštenim radom.

Isto tako bi želio i volio da i oni , jednog dana kupe stan, ako ne u "TQ Plazi" onda u nekoj zgradi toga tipa i mirno pokažu svima da su ga kupili od svoga poštenog novca.

Očigledno u ovoj državi i dalje postoji neka filozofija poimanje života iz prošlih vremena. Ja ne smatrama da je sramno ako je neko pošteno radio i zaradio i obogatio se, to je afirmativno. Neka su mi oni zdravo" poručio je Radulović i naveo da prekida bilo kakvu dalju polemiku.

Direktor Trejd junika kompanije koja je gradila "TQ Plazu" Goran Bojanić za „Vijesti“ je kazao da Radulović u toj zgradi nema stan.

"Svi naši ugovori su javni, gospodin Žarko Radulović nema stana u TQ plazi, a možda ga opozicija pomogne da kupi jedan", kazao je Bojanić

Bonus video: