Naplata parkinga i preko Morače: Sat vremena 40 centi

Navodi se da se plaćanje parkinga može izvršiti slanjem SMS poruke na broj 14553, ili kupovinom parking karata
61 pregleda 0 komentar(a)
parking, blok 5, Foto: Luka Zeković
parking, blok 5, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.12.2011. 15:18h

Parking servis Podgorica naplaćivaće od ponedjeljka parkiranje i u dijelu grada preko Morače, na lokacijama koje nijesu bile dio prethodnih proširenja.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, treća faza proširenja zona za naplatu parkinga obuhvatiće ulice Ivana Milutinovića, Moskovsku kod kružnog toka, 13. jula kod Osnovnog suda i Velimira Terzića - Blok V.

„Građanima će tako biti ponuđeno dodatnih 300 parking mjesta u trećoj zoni, u kojoj je inače cijena parkinga po započetom satu 0,40 eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se plaćanje parkinga može izvršiti slanjem SMS poruke na broj 14553, ili kupovinom parking karata.

Iz Parking servisa poručuju da građani i firme iz tog dijela grada mogu da ostvare pravo na povlašćene mjesečne karte za parking mjesta u novoj parking zoni.

„Mjesečna karta za građane koji žive na teritoriji obuhvaćenoj ovom zonom koštaće sedam, dok će pravna lica plaćati 20 eura“, navode iz tog preduzeća.

Pojašnjavaju da će obje grupe korisnika imati pravo na parkiranje bez vremenskog ograničenja, a svi ostali građani moći će da ostave svoja vozila u toj zoni najviše tri sata.

„Ovim proširenjem, kao i svim prethodnim, želi se uticati na smanjenje gužvi prilikom parkiranja kao i ublažiti problem sa manjkom parking mjesta u centru grada“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: