Informacije na broju 1180, cijena 25,81 centi

Privredno društvo Teleinfo je izabrani operator za pružanje usluge davanje informacija korisnicima bilo kojih fiksnih i mobilnih telefonskih mreža u Crnoj Gori.
525 pregleda 0 komentar(a)
mobilni telefon, mobilni operater, Foto: Shutterstock.com
mobilni telefon, mobilni operater, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.12.2011. 15:05h

Univerzalni servis telekomunikacionih usluga od danas će, preko broja 1180, korisnicima obezbjeđivati informacije o javno dostupnim pretplatnicima svih mreža u Crnoj Gori. Korisnici Crnogorskog Telekoma i T-Mobile-a imaće pristup Univerzalnom servisu od danas. "Ostala dva operatora, Telenor i M:tel korisnicima će omogućiti taj poziv u narednim danima", rekao je Veso Damjanović, izvršni direktor kompanije Teleinfo.me, koja obezbjeđuje tu uslugu na osnovu ugovora sa Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), On je na konferenciji za novinare kazao da ta kompanija, kao izabrani operator Univerzalnog servisa, ima obavezu da edukuje korisnike kako da koriste usluge i da ih stavi u funkciju poboljšanja kvaliteta svih građana. "Pored uobičajenih promotivnih aktivnosti, u saradnji sa partnerskim institucijama i medijima, organizovaćemo različite oblike edukacije, informativne sastanke i korisničke promocija", rekao je Damjanović. On je dodao da je za narednu godinu predviđeno štampanje Univerzalnog imenika u godišnjem tiražu od 120 hiljada primjeraka, po cijeni od 2,2 EUR.

Na javnom konkursu izabran MCA Maribor

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Zoran Sekulić saopštio je da je na javnom konkursu EKIP-a za operatora Univerzalnog servisa izabran ponuđač MCA Maribor iz Slovenije."Njemu se za period od pet godina dodjeljuje rješenje za pružanje usluge Univerzalnog telefonskog imenika i Univerzalne službe za davanje informacija korisnicima o pretplatnicima i obezbjeđivanje određenih povoljnosti za krajnje korisnike", podsjetio je Sekulić.

Ostavljen je izbor operatorima da urede cijenu, a ukoliko se oni ne dogovore EKIP će odrediti cijenu

Javne govornice da se isključe iz seta uslugaOn je naveo da je Telenor Crne Gore izabran za operatora fiksne telefonije, jer obezbjeđuje sve uslove za tu telefoniju, kako na ruralnim, tako i urbanim područjima. Sekulić je naveo da je Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije predložilo Vladi da se javne telefonske govornice isključe iz seta usluga Univerzalnog servisa."U Evropskoj uniji (EU) postoji zahtjev da se javne telefonske govornice isključe iz tog seta usluga, što smo i uradili", precizirao je Sekulić.

"U Evropskoj uniji (EU) postoji zahtjev da se javne telefonske govornice isključe iz seta usluga

Bonus video: