Gradonačelnik Žabljaka obećao da će platiti školarinu Mileti Rondoviću

Šljivančanin je kazao da će do kraja studentske godine Opština Žabljak snositi troškove školovanja za Rondovića
253 pregleda 0 komentar(a)
Mileta Rondović, Foto: Obrad Pješivac
Mileta Rondović, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.11.2011. 17:16h

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin sa saradnicima primio je svog sugrađanina Miletu Rondovića, prvaka svijeta u džiudžica sportu za juniore na nedavno završenom prvenstvu u Gentu u Belgiji.

Rondović je prenio svoje utiske sa puta u Belgiju, njegovih borbi na tatamiju, gdje je ekspresno iponima savladao sve svoje protivnike i tako svojoj državi i gradu donio svjetsko zlato, a svoje ime postavio na sam vrh najuspješnijih sportista svih vremena u ovom gradu.

On je kazao da je sve to postigao za samo godinu dana bavljenja tim sportom, hraneći se u studentskoj menzi.

Rondović je obećao da će se dobro pripremiti za evropski šampionat koji će se za pola godine održati u Đenovi i da će nastojati da titulu ponovi na sljedećem juniorskom svjetskom prvenstvu, na kome će po godinama imati pravo učešća, ali da neće zapostaviti studije na fakultetu za hotelijerstvo u Kotoru. Zahvalio se Opštini i drugima iz njegovog grada na pomoći za učešće na šampionatu u Gentu.

Gradonačelnik Isailo Šljivančanin mu se zahvalio na uspjehu kojim je ne samo kroz sport promovisao svoj grad i državu. Uručio mu je novčanu nagradu i kazao da će i dalje pomagati uspješne sportiste.

Šljivančanin je kazao da će do kraja studentske godine Opština Žabljak snositi troškove školovanja za Rondovića.

Bonus video: