Kankaraš: Do kraja godine u Tivat će biti investirano 7 miliona eura

Vjerujem da je slika novog Tivta ogroman iskorak jer smo od grada koji je bio prepoznat kao industrijsko sjedište Boke Kotorske, napravili svojstveni i svojevrsni brend
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2011. 13:55h

Nikada više gostiju okupljenih na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, optimističke poruke gradskih čelnika i finansijski bezbrižna atmosfera potpuno nekarakteristična za većinu drugih crnogorskih opština, obilježili su svečanost obilježavanja 21. novembra – dana Opštine Tivat.

Istakavši da Tivat ubrzano mijenja svoj imidž i afirmiše se kao prestižna turistička destinacija koja privlači sve veći broj investitora, gradonačelnik Dragan Kankaraš je na svečanoj sjednici SO, podvukao da se stvara jedan "novi Tivat“.

"Vjerujem da je slika novog Tivta ogroman iskorak jer smo od grada koji je bio prepoznat kao industrijsko sjedište Boke Kotorske, napravili svojstveni i svojevrsni brend. Grad koji je u žiži interesovanja i crnogorske javnosti i svjetski znanih i priznatih kompanija sa kojima bi smo našem gradu mogli podariti strateške investicije kao garant daljnjeg razvoja", kazao je Kankaraš.

Opravdanost tih riječi potvrđuje i činjenica da su današnjoj svečanosti u Tivtu prisustvovali gotovo svi crnogorski gradonačelnici i većina čelnika državnih preduzeća i ustanova, čelnici Vojske, te veliki broj predstavnika pravosuđa, privrednog i kulturnog života.

Među gostima bili su i članovi diplomatskog kora, predstavnici pobratimskih gradova iz Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije, ministar pomorstva Andrija Lompar i crnogorski predsjednik Filip Vujanović, ali i predstavnici velikih stranih investitora koji realizuju projekte u Tivtu – "Qatari Diara", "Orascoma" i "Porto Montenegra".

Nabrajajući urađeno u proteklih godinu dana Kankaraš je istakao brojne realizovane projekte unapređenja postojeće i izgradnje nove komunalne infrastrukture u što je uloženo preko 2,5 miliona eura i naglasio činjenicu da je usvojeno 11 novih DUP-ova, završena druga faza izgradnje kanalizacionog sistema vrijedna 6 miliona i započeta treća faza vrijedna 11,5 miliona eura.

"Ukupno ćemo do kraja 2011. godine u grad investirati preko 7 miliona eura", podvukao je gradonačelnik posebno se zahvaljujući odbornicima u lokalnoj SO čiji je mandat na isteku, jer su "preko 90 odsto odluka u SO usvojili jednoglasno".

"To je zajednički uspjeh i vrijednost koju treba poštovati", smatra Kankaraš koji je naglasio da Tivtu predstoji realizacija niza velikih investicija u turizmu, počev od prestojeće izgradnje hotela sa 5 zvjezdica u "Porto Montenegru" do gradnje novih rizorta na Luštici i na mjestu bivšeg "Plavog horizonta".

Vijence položili bez Generalnog konzulata SFRJ

Današnja svečanost počela je ceremonijom polaganja vijenaca na spomenik Palim borcima kod stare škole sa koje su ove godine, upadljivo, izostali predstavnici NVO "Generalni konzulat SFRJ".

Tivatske mažoretke, gradska muzika i pripadnici Bokeljske mornarice prodefilovali su ulicama Tivta, da bi potom na Trgu magnolija gradonačelnik Kankaraš izvršio smotru počasnog odreda Bokeljske mornarice čiji su pripadnici nakon toga, odigrali i tradicionalno kolo.

Galerija

Bonus video: