Kolašin: Za početak zimske sezone smještaj upola cijene

Brajuškovićev predlog, koji se odnosio na sniženje cijena smještaja tokom prvih sedam dana zimske turističke sezone, prihvatili su gotovo svi turistički poslenici
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 15:50h

Cijene smještaja u kolašinskim velikim hotelima i privatnim pansionima od 16. do 23. decembra, najvjerovatnije, biće niže za polovinu od onih koje su već projektovane za narednu turističku sezonu. To je jedan od načina na koji kolašinski turistički radnici zajedno sa lokalnom upravom žele da privuku više gostiju i narednu turističku zimu počnu originalniji i popularnije.

"Treba iskoristiti činjenicu da je Kolašin kada je riječ o infrastrukturi u najpovoljnijem položaju u odnosu na ostale turističke centre na sjeveru. Sniženje cijena smještaja je samo jedna od novine, kojom ćemo otvoriti zimsku turističku sezonu 15. decembra. Planiramo, u saradnji sa svim činiocima turizma da pokrenemo i niz manifestacija za prva dva dana sezone", kazao je predsjednik Opštine Darko Brajušković na sastanku sa predstavnicima turističkih preduzeća, koji je o inicirao, zbog kako je naglasio, "potrebe da se stavranjem novog ambijenta dese i nove dobre stvari”.

Brajuškovićev predlog, koji se odnosio na sniženje cijena smještaja tokom prvih sedam dana zimske turističke sezone, prihvatili su gotovo svi turistički poslenici. Gotovo je sigurno da će u tom periodu i cijene u hotelima Bjanka i Lipka biti 50 posto niže. Oni su formirali koordinaciono tijelo koje će se narednih mjesec baviti osišljavanjem atraktivnijeg starta kolašinske turističke zime.

Kolašinski turistički poslenici nije obeshrabrila činjenica da je tako malo vremena ostalo za inovacije, pa su bili vrlo kreativni predlažući „osvježenja” koja će motivisati za duži boravak u tom gradu. Tako su se čuli predlozi i za pravljenje figura od leda i snijega, ali i za izlaganje i besplatno nuđenje gostima jela i pića specifičnim za kolašinsku opštinu.

Brajušković je najavio i intenzivnu marketinšku kampanju, koja će se zasnivati na čestim gostovanjem u medijima i štampanju flajera, kojim bi se najavilo ono što će koordinaciono tijelo precizirati kao ovogodišnju novinu u kolašinskoj turističkoj ponudi.

Bonus video: