Vatrogasci podsjetili gradonačelnika Mugošu da ih je i on nagrađivao

Treba da imate u vidu da su ovi „alkoholičari” od prvog januara imali ukupno 3.730 intervencija od čega 2.480 požara, naveli su vatrogasci
0 komentar(a)
požar, Foto: Vesko Belojević
požar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.11.2011. 17:11h

Povodom izjava gradonačelnika Miomira Mugoše, koji je između ostalog kazao da u Vatrogasnoj jedinici ima puno alkoholičara i raspojasanih ljudi koji imaju neke druge radne navike, zaposleni u Službi zaštite i spasavanja njih 50 operativaca, uputili su otvoreno pismo prvom čovjeku grada, u kojem “zahvaljuju na biranim riječima koje je izgovorio pred novinarima i partnerima iz Amerike.”

" Gospodine gradonačelniče, zahvalne su Vam naše majke, supruge, naša djeca što im otvoriste oči jer do sad nijesu znali da su im sinovi, muževi i očevi “pijandure i raspojasana družina.

Ako ste zaboravili, da Vas podsjetimo da su ove “pijandure”, prvi bili na mjestu nesreće na Biočima, a posljednji ga napustili. Zbog toga ste, gospodine gradonačelniče, Vi novčano nagradili svakog pojedinca Službe zaštite.

Zbog istog djela je i predsjednik države takođe novčano nagradio ove „pijandure” navode vatrogasci uz komentar, da je u njihovu zaštitu trebalo da stane prvo komandir Službe zaštite Radomir Pješčić.

Obraćajući se dalje Mugoši, vatrogasci su naveli da su ove „pijandure” takođe prve priskočile u pomoć poplavljenoj Zeti, a takođe je i posljednji napustili.

" I za nesebično zalaganje dobili priznanje od predsjednika gradske Opštine Golubovci. Treba da imate u vidu da su ovi “alkoholičari” od prvog januara imali ukupno 3.730 intervencija od čega 2.480 požara, 240 prevoza voda, 39 intervencija na saobraćajnim udesima i 966 drugih intervencija.

Ako ste prilikom gašenja Gorice i vidjeli neko raskopčano dugme ili izvučenu majicu iz pantalona, nemojte zamjeriti, vjerovatno nismo primijetili u žaru borbe da spasimo i Vaša “pluća grada” , navode vatrogasci.

Ne može se upravljati i gaziti po ljudima

Službu i njene pripadnike, kako su istakli, prepoznaju građani, a oni su uostalom tu zbog njih i zbog spasavanja njihovih života i dobara na cijeloj teritoriji glavnog grada, a i šire.

" I kao takve, gospodine gradonačeniče, ti isti građani su nas predložili za nagradu „19. decembar”. Tačno je, da plata nije kasnila, kao ni doprinosi, ne samo u zadnjih 11 godina nego i prije toga, čak i one 1993. godine kada samo primali po par maraka.

Ali je i tačno, da više od godinu dana ne primamo dodatak na otežane uslove rada, koji nam takođe pripadaju i tačno je da je beneficirani radni staž umanjen sa četiri na dva mjeseca, suprotno onome što nam po Zakonu o zaštiti i spasavanju pripada.

Gospodine gradonačelniče, ova “družina” nema namjeru da ruši ljude koji upravljaju Službom, jer ih ova “družina” nije ni postavila na ta radna mjesta. Znamo da je vrijeme samoupravljanja prošlo, ali ova “družina” zna i da se ne može upravljati ljudima gazeći njihovo dostojanstvo" zaključili su vatrogasci.

Bonus video: