Predstavnici Roma i Egipćana odgovorili Mugoši: Nijesmo svi kradljivci

"Mi smo protiv toga, a stvar je policije da povede istragu ko krade", kazao je Pajazitaj
77 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2011. 18:06h

Predsjednik Udruženja Roma i Egipćana sa Kosova Ganija Pajazitaj kazao je da raseljeni Romi i Egipćani sa Kosova koji žive u izbjegličkom kampu Konik 1 i 2 na Vrelima ribničkim sigurno nisu ti koji kradu državnu imovinu, šahtove na ulicama, kako je to izjavio gradonačelnik Glavnog grada Miomir Mugoša i prilikom nedavne posjete tom kampu.

"Mi smo protiv toga, a stvar je policije da povede istragu ko krade. Ko god krade šahte sa javnih površina i ulica ne ugrožava samo građane nego i svoju porodicu koja može na isti način da upadne u prazne šahte kao bilo ko drugi. Mislim da se radi o velikom kriminalcu, zbog kojeg ne treba da ispaštaju svi u kampu. Spremni smo da sarađujemo sa policijom da se pronađe ta osoba, a lično pratim grupu u kampu koja se bavi prikupljanjem bakra, željeza od čije prodaje veliki broj porodica živi", rekao je Pajazitaj.

Krade se, ali to ne rade svi

Predsjednik Udruženja Roma Isen Gaši potvrdio je da nije tačno da su svi Romi i Egipćani krivi već se radi o jednoj osobi protiv koje je ranije podnesena krivična prijava.

"Tačno je da se kradu šahtovi, ali ne rade to svi Romi",ponovio je Gaši.

"Tačno je da se kradu šahtovi, ali ne rade to svi Romi",ponovio je Gaši

Mugoša je juče napomenuo da nije optužio čitavu romsku naciju.

"U kampovima na Koniku žive još Aškalije i Egipćani a tu je i domicilno stanovništvo romske nacionalnosti. Predložio sam tom prilikom da povedu računa i oni su to dobro prihvatili, niko se nije bunio. Postoje i policijski izvještaji, neke činjenice i izvještaji se ne mogu retuširati. Nekome je stalo da pravi političku korist od izjave, koja je bila jasna unutar i van konteksta. Grad može da pomogne finansijskim sredstvima ljudima da dobiju domove u mjestu iz kojeg su protjerani. Stojim iza onoga što sam rekao. Nema potrebe nikome da se izvinjavam. Uputio sam i kritiku međunarodnim organizacijama, jer svako mora da ispuni svoj dio obaveza. To je veoma važno jer nijesu samo oni u nevolji, nego i građani ovoga grada", rekao je Mugoša.

Bonus video: