Čitalac reporter: Šta se ono bijeli u Pljevljima?

"Ovo je nesvakidašnji prizor za oči, ali i ne i za pluća stanovnika i posjetilaca ove sjeverne crnogorske opštine", rekao je čitalac reporter.
0 komentar(a)
pljevlja, termoelektrana, Foto: Čitalac reporter
pljevlja, termoelektrana, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 04.11.2011. 15:08h

Čitalac „Vijesti“ koji je, kako kaže, službeno boravio u Pljevljima oko podneva je bio zatečen smradom i velikim količinom smoga i izduvnih gasova.

U pozadini se vidi dimjak Termoeletrane „Pljevlja“, okružen maglom koja je navalila na kotlinu.

Čitalac je fotografiju naslovio „Šta se ono bijeli u Pljevljima“.

"Ovo je nesvakidašnji prizor za oči, ali i ne i za pluća stanovnika i posjetilaca ove sjeverne crnogorske opštine", zapisao je čitalac "Vijesti".

Ipak, glavni ekološki problem koji ističu nadležni je deponija na Maljevcu, na kojoj se nalazi oko 8.000. 000 tona pepela i šljake iz Termoelektrane.

Iz lokalnog DPS-a kažu da Termoelektrana nije glavni problem.

"Zamjenom filtera u Termoelektrani Pljevlja štetne emisije su svedene u evropske norme, ali za potpunu revitalizaciju životnih uslova potrebna je i toplifikacija grada. Dakle, najveći uzročnik zagađenja životne sredine u Pljevljima su ložišta na ugalj koja nemaju nikakvu zaštitu, pa bi toplifikacija osim ekonomske i ekološke važnosti pozitivan uticaj imala i na zdravstveno stanje stanovništva", napisala je na blogu Vesna Milinković, izvršna sekretarka lokalnog DPS-a

Bonus video: