Opština Plužine se zadužuje: Zajam zbog stanova i snjegočistača

Opština će staviti pod hipoteku neku od nepokretnosti koje ima kako bi od Investiciono-razvojnog fonda dobili kredit od 120.000 eura
70 pregleda 0 komentar(a)
Sjednica, Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Sjednica, Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.10.2011. 17:24h

Opština Plužine će se kreditno zadužiti 620.000 eura kako bi pomogla izgradnju stambeno-poslovnog objekta i nabavila specijalno komunalno vozilo za čišćenje snijega. Tako je odlučeno na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

U Plužinama Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju gradi poslovno-stambeni projekat od 60 stanova, a Opština, koja je dala besplatno plac i oslobodila ih komunalija, sufinansiraće gradnju pomenutog objekta sa pola miliona eura, koje će dobiti kreditnim zaduženjem.

Kvadrat stana u tom objektu koštao bi 650 eura, a kreditnim zaduženjem bi njegova cijena bila smanjena na 500 eura, dok bi Opština naknadno donijela odluku o kriterijumima koji bi uticali na odlučivanje ko će imati pravo na nižu cijenu.

Prema predlozima opozicije prioritet bi trebalo dati mladim bračnim parovima i materijalno ugroženim porodicama koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a predsjednik Plužina Mijuško Bajagić je kazao da je pomoć Opštine više nego potrebna.

Opština će staviti pod hipoteku neku od nepokretnosti koje ima kako bi od Investiciono-razvojnog fonda dobili kredit od 120.000 eura koji bi im poslužio za kupovinu specijalnog komunalnog vozila, sa raonikom za čišćenje snijega, posipanje soli i cisternom za vodu.

Odbornici su razmatrali i izvještaj o radu Nacionalnog parka „Durmitor“ u sklopu koga se nalazi 14 odsto teritorije opštine Plužine, a koji je podnio direktor parka Tomo Pajović.

Izvještaj je usvojen, a SO Plužine će NP „Durmitor“ uputiti zahtjev da dio novca od taksi pripadne i toj opštini, kao i da broj zaposlenih u sklopu parka iz pivskog kraja bude veći.

Bonus video: