Vaši su računi u redu? Željku Vukoviću je potrošnja vode iz jula naplaćena po novoj tarifi

Iz “Vodovoda” su kazali su da je nemoguće da je julski račun naplaćen po novoj tarifi i da je u pitanju greška
59 pregleda 0 komentar(a)
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.10.2011. 16:27h

Stanovnik Ulice Dušana Milutinovića sa Zabjela, Željko Vuković, požalio se da mu je račun za juli mjesec naplaćen po novoj tarifi od 40 centi po kubiku, koja je počela zvanično da se primjenjuje od 1. avgusta.

"Nisam jedini kome je julski račun naplaćen po novoj tarifi, jer i mojim komšijama je naplaćeno isto. Žalio sam se JP “Vodovod i kanalizacija” koji razmatraju žalbu na koju će mi odgovoriti za 15 dana. Čak nisu ni negirali da su naplatili po novoj tarifi, a naplatili su 36.40 eura umjesto 21.84 koliko je trebalo. Račun sam platio, ali nisam problem samo ja ako su svim domaćinstvima tako naplatili", rekao je Vuković.

On je ukazao na još jedan problem koji se, kako kaže, godinama ponavlja kada je očitavanje i fakturisanje u pitanju.

"Problem je u tome što očitavanje ne prati fakturu, odnosno ono što se potroši za tekući mjesec bude fakturisano narednog. Očitavanje je uglavnom dobro, ali ne prati naplaćivanje prema mjesecu kome je fakturisano. Iz “Vodovoda” sam dobio objašnjenje da je to zato što radnici koji čitaju stanja na brojilima ne mogu da stignu sva domaćinstva, što nije problem moj ni građana", naveo je Vuković, istakvši isto da mu je kubik vode za septembar naplaćen po tarifi od 0.405 eura.

Iz “Vodovoda” su odgovorili da Vukoviću redovno očitavaju stanje za svaki mjesec, a na tvrdnje da mu je julski račun naplaćen po novoj tarifi, kazali su da je to nemoguće i da je u pitanju greška.

"Svaki potrošač ima pravo na reklamaciju, na koju će stručna komisija odgovoriti u zakonskom roku", kazali su iz “Vodovoda”.

Bonus video: