Kovačević odgovorio Ćatović: Frica ne smijete ni da pomenete

Vlasnik AD Rivijera, kojoj pripada stara zgrada nekadašnje fabrike Rivijera, sa zemljištem u Škaljarima, bio je kotorski biznismen pokojni Dragan Dudić
718 pregleda 0 komentar(a)
Rivijera Kotor, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rivijera Kotor, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.10.2011. 17:09h

Problem Opštine Kotor nije PC Rivijera DOO u Industrijskoj zoni, već AD Rivijera u Škaljarima, na deset puta vrednijoj lokaciji, na kojoj su pravo stekli neki koje gradonačelnica ne želi da spominje, jer nisu živi”, kazao je direktor PC Rivijera Alek Kovačević.

On je reagovao na izjave gradonačelnice Kotora Marije Ćatović povodom spora Opštine sa tom firmom, oko utvrđivanja vlasništva za 89 hiljada kvadrata zemlje, vrijednosti 8,9 miliona eura u Industrijskoj zoni.

Na konstataciju Ćatovićeve - da nije njen posao da prati prodaju akcija, Kovačević je rekao da je trebalo to da radi, jer se radi o državnoj imovini

Kovačević je prije par dana o tom slučaju lično upoznao Alberta Camarata iz delegacije EU u Crnoj Gori, a odmah nakon toga i Opština Kotor je o ovome pismenim putem sa kompletnom dokumentacijom obavijestila Leopolda Maurera.

"O pokojnicima sve najbolje, ali ona ih nije pominjala ni dok su bili živi, ali zato ima živih koji tu imovinu vrijednu 79 miliona međusobno prenose i procjenjuju je kroz akcije na svega 79 hiljada, radnicima akcije otimaju po jedan euro, a Opština ništa ne preduzima", kazao je Kovačević.

Na konstataciju Ćatovićeve - da nije njen posao da prati prodaju akcija, Kovačević je rekao da je trebalo to da radi, jer se radi o državnoj imovini.

"Sa imovinom u Škaljarima Alen Kovačević nema ništa, a ko ima neka procijeni javnost, što je svima jasno u Kotoru, a očito ne žele da kažu ili nemaju hrabrosti, čast izuzetku, potpresjedniku Opštine Andriji Popoviću koji očigledno sumnja u lokalne sudske organe i želi preko MANS-a da mutne radnje izađu na površinu. Draško Kovač (direktor AD Riviera) nije partner Alena Kovačevića, već bi mogao biti partner Marije Ćatović, jer njihovi advokati zajedno sjede na sud”, piše u saopštenju Kovačevića.

Kovačević: Gruba manipulacija i neznanje

Navode Ćatovićeve, da se u slučaju PC Riviera DOO, radi o sumnjivoj privatizaciji i pokušaju otimanja imovine građana, Kovačević ocjenjuje kao grubu manipulacija i neznanje.

“Industrija Rivijera je privatizovana je maja 1990., kada je Henkel zaključio ugovor o zajedničkom ulaganju sa DP Rivijera i tada je nastala privatna firma Henkel-Rivijera industrija Kotor. Alen Kovačević je imovinu, te već privatizovane firme, kupio 10 godina kasnije u stečajnom postupku, tek pošto pokušaji prodaje javnim oglašavanjem i prikupljanjem ponuda nisu uspjeli i to ne od privatnog lica, nego od nadležnog državnog organa Stečajnog suda Privrednog suda u Podgorici, koji ovlašćuje lice koje će zaključiti Ugovor uz pismenu saglasnost predsjednika stečajnog vijeća Privrednog suda u Podgorici, koji je i potpisao i Rješenje o prodaji navedenog d.o.o".

"Iz izjava Ćatović proizlazi da ona od svog pravnog tima nema pravu informaciju - u tom slučaju se izvinjavam i pozivam je da lično izvrši provjere naših navoda i da preispita svoj stav prema PC Rivijera"

Ćatović manipuliše javnošću

Navodi i da je pitanje vlasništva nad društvenim zemljištem (kat. parc. br. 73 i 74. Privredna zona) riješio Zakon o izmjenama i dopunama zakona o osnovama svojinsko-pravnih odnosa, (Sl.SFRJ 29/96), koji je predvidio da vlasnici zgrada koje su izgrađene u skladu sa zakonom, na zemljištu u društvenoj svojini, zadržavaju pravo korišćenja zemljišta na kome je zgrada izgrađena i zemljište koje služi za redovnu upotrebu te zgrade.

“Gradonačelnica pominje da je 2006. pokrenula postupak radi zaštite imovine, ali taj postupak je presudom Suda u Kotoru riješen, a PC Rivijera je nosilac prava korišćenja zemljišta u privrednoj zoni. Nov postupak je šikanozni postupak, jer poništava ugovor zaključen saglasno rješenju Privrednog suda u Podgorici. Iz izjava Ćatović proizlazi da ona od svog pravnog tima nema pravu informaciju - u tom slučaju se izvinjavam i pozivam je da lično izvrši provjere naših navoda i da preispita svoj stav prema PC Rivijera. U protivnom, ona manipuliše javnošću”, piše u izjavi Kovačevića.

Bonus video: