Još 48 mjesta za studente u domu

Utvrđeno je da se 11 mjesta odriču parlamenti, 20 mjesta sportski klubovi, a ima i mjesta odustalih brucoša, što je ukupno 48 mjesta
83 pregleda 0 komentar(a)
Studentski dom, Foto: Zoran Đurić
Studentski dom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2011. 14:01h

Studenti, njih 48, koji su bili prvi ispod crte na rang listi za smještaj u podgoričkim studentskim domovima, dobiće mjesto, dovoreno je na sastanku predstavnika studenata i zamjenika Ministarsta prosvjete i sporta.

Predsjednik studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), Petar Golubović, rekao je nakon sastanka da je sa Upravnim odborom Doma studenata i učenika dogovoreno da se određenih mjesta odreknu Studentski parlamenata, sportski klubovi i još neke organizacije koje su imale pravo na mjesta u domu.

"Utvrđeno je da se 11 mjesta odriču parlamenti, 20 mjesta sportski klubovi, a ima i mjesta odustalih brucoša, što je ukupno 48 mjesta, za koliko će se i linija na rang listi pomjeriti na dolje. Dakle, sa 685 na 733", rekao je on.

Golubović je kazao da je prihvaćen predlog studenata da se napravi popis soba u koje se mogu ubaciti dodatni ležajevi, što će, kako je naveo, takođe finansirati Ministarstvo prosvjete.

"Jedna od mjera da se obezbijedi još dodatnih mjesta u domovima je da se u one sobe, u koje dozvole stanari, ubace dodatni kreveti", kazao je Golubović.

Prema njegovim riječima, iz Ministarstva su obećali da će uložiti novac za renoviranje 40 mjesta u drugoj fazi novog studentskog doma.

Iz Ministarstva su, što se tiče predloga SPUCG-a da država subvencionira dodatnih hiljada mjesta u privatnom smještaju, kazali studentima da će javnim pozivom do kraja godine vidjeti koja preduzeća žele da ostvare privatna javna partnerstva.

Bonus video: