Martinović: Sekulović kao da je izašao iz "Balkanskog špijuna"

Ponašanje člana Savjeta RTCG najbolja je potvrda da DPS počinje sa potpunom okupacijom Javnog servisa, kazao je potpredsjednik Demokrata
54 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.04.2018. 07:54h

Sramno i bezobzirno ponašanje novoimenovanog člana Savjeta RTCG Gorana Sekulovića je nedvosmisleno politički motivisano i najbolja je potvrda da DPS počinje sa potpunom okupacijom Javnog servisa, kazao je potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović.

Sekulović je prije dva dana optužio Kadiju i direktora TVCG Vladana Mićunovića da vode specijalni rat protiv Savjeta RTCG.

"Novi član Savjeta RTCG, Sekulović - biograf Mila Đukanovića (autor knjige 'Premijer pobjedničkog duha') vidi neprijatelje države u svakom ko nije DPS, ali očigledno nema hrabrosti da pokrene smjenu Andrijane Kadije, ili još uvijek nema 'mig' da to uradi (zbog nedavnog izvještaja EK koji jasno ukazuje na nepravilnosti oko smjene dva nezavisna člana Savjeta i njihove zabrinutosti za dalji rad Javnog servisa). Kao čuveni Ilija Čvorović iz 'Balkanskog špijuna', gospodin Sekulić - neće spavati dok 'neprijatelj rovari'. U jednoj od rečenica, gospodin Sekulović je rekao za Savjet RTCG: 'Mi moramo biti nezavisni'. Postavlja se pitanje, šta je tačno imao na umu, kao biograf lika i djela Mila Đukanovića i kao glavni saradnik Mima Draškovića (takođe člana Savjeta), koji je priznao da je, nedavno u Bijelom Polju, iz prvog reda aplaudirao Milu Đukanoviću?" ističe Martinović.

Vlast, tvrdi on, "instalira svoje poslušnike" na mjestima odlučivanja u Javnom servisu, a oni zauzvrat javno pokazuju odanost predsjedniku DPS Đukanoviću.

"Tek što su građani polako počeli da primjećuju da Javni servis, koji se finansira iz džepa građana, izvještava u korist građana Crne Gore, a ne u korist kriminogene vlasti, DPS po ko zna koji put, u strahu da se ne ,,sruši “država, instalira svoje poslušnike na mjestima odlučivanja u Javnom servisu, koji beskrupulozno i javno pokazuju odanost svom velikom vođi. Zabrinjava činjenica da nas istovremeno, sa druge strane, ubjeđuju da je to siguran put što bržeg ulaska u EU. Iako, čini se da zvanični izvještaji nikada nijesu bili gori, vlastodržci ne mare za to. Kriminogena vlast, koja nikada nije ni počivala na slobodno izraženoj volji građana, mora biti svjesna da je demokratizacija društva počela, da Javni servis mora biti i biće nezavisan i da proces ozdravljenja društva ne mogu zaustaviti svakodnevnim pritiscima od strane onih koji se javno i na svakom koraku klanjaju onome za čije interese i za čiji su račun postavljeni na mjestima odlučivanja", zaključio je Martinović.

Bonus video: