Delegacija EU upoznata sa sporom između PC Riviera i Opštine Kotor

Mi samo branimo i štitimo opštinsku imovinu, štitimo ono što su platili građani, i želimo da dobijemo ono što nam pripada, kaže Ćatović
136 pregleda 0 komentar(a)
maja ćatović pc riviera, Foto: Skala radio
maja ćatović pc riviera, Foto: Skala radio
Ažurirano: 15.10.2011. 16:00h

Borba za 89 hiljada kvadrata zemlje u Industrijskoj zoni u Grblju vrijednosti 8, 9 miliona eura između Opštine Kotor i PC Riviera, kulminirala je time da je direktor PC Riviera Alen Kovačević prije neki dan o ovom slučaju lično upoznao Alberta Cammarata iz delegacije EU u Crnoj Gori, a odmah nakon toga i Opština Kotor je o ovome pismenim putem sa kompletnom dokumentacijom obavijestila Leopolda Maurera.

Mi samo branimo i štitimo opštinsku imovinu, štitimo ono što su platili građani, i želimo da dobijemo ono što nam pripada.

"Mi samo branimo i štitimo opštinsku imovinu, štitimo ono što su platili građani, i želimo da dobijemo ono što nam pripada. Ne želimo da nas niko neosovano optužuje, kleveta kao što to radi Kovačević koji je pokrenuo do sada tri tužbena zahtjeva protiv mene koji su odbačeni jer su bili neosnovani. A sve sa namjerom da nedozvoljenim pritiscima na nosioca izvršne vlasti primora Opštinu da odustane od sudskog postupka pokrenutog radi zaštite imovine", kazala je Ćatović na konferenciji za novinare sazvanoj povodom sve češćih optužbi koje Kovačević u medijima iznosi protiv Opštine i Ćatovićeve.

Ona je najavila da će zbog klevete i narušavanja njenog i ugleda Opštine na čijem je čelu, tužiti Kovačevića i tražiti odštetu.

Na svakom ročištu konzul Srbije

U nastojanju, kaže Ćatović, da zaštite sopstvene interese i interese građana detaljno su pregledali Ugovor o privatizaciji u kojem se jasno vidi da su direktor AD Riviera Draško Kovač, koji je bio istovremeno i stečajni upravnik Henkel Riviera industrije i direktor Yu Fax DOO iz Beograda Alen Kovačević neovlašteno raspolagali imovinom koja je vlasništvo Opštine.

Ona je dodala da Kovačević vrši pritisak na sud jer uoči svakog ročišta pokreće negativnu medijsku kampanju protiv nje.

Na pitanje novinara kako komentariše to što na svakom ročištu u kotorskom sudu prisustvuje konzul republike Srbije, Ćatović je ocijenila da je to svojevrstni pritisak sud.

Ona je dodala da Kovačević vrši pritisak na sud jer uoči svakog ročišta pokreće negativnu medijsku kampanju protiv nje.

Ona je istakla da je kroz privatizacioni postupak Riviera bila obavezna da pokrene prozvodnju, te da to nije uradila, već je prodala sve mašine, svojevremeno jedne od najpoznatijih fabrika na Balkanu za proizvodnju sapuna, deterdženta i ostalih hemijskih proizvoda.

Smeta stara urušena zgrada Riviere

Ćatović je kazala da je po dolasku na funkciju 2005.godine bila suočena sa brojnim opravdanim zahtjevima građana da se riješi problem runirane zgrade stare Riviere u Škaljarima koja ne samo da narušava izgled Kotora već zbog mogućnosti da se sruši predstavlja i ozbiljnu opasnost po bezbjednost građana.

Podstaknuta tim zahtjevima formirala je komisiju čiji zadatak je bio da pregovorima sa predstavnicima Riviere pokuša da riješi ovaj problem.

"Opravdano sumnjam da ima pojedinaca koji su se debelo obogatili od svega ovoga", kazao je Popović.

Uz opasku da ih je Riviera o jadu zabavila potpresjednik Opštine Andrija Popović kazao je da bi u ovaj slučaj trebalo da se uključi MANS "jer imaju neke kapacitete koje na žalost naše pravosuđe nema".

"U ovom slučaju ne smije ostati ništa nedorečeno, u proteklih 28 godina sprovedeni su razni marifetluci, i prosto ne znam prosječnom čovjeku da objasnim šta se ovdje sve događa. Opravdano sumnjam da ima pojedinaca koji su se debelo obogatili od svega ovoga", kazao je Popović i dodao da ukoliko se ovaj slučaj završi loše po Opštinu da treba ići u Strazbur.

Ćatović kaže da ona vjeruje u crnogorsko pravosuđe, te da se nada se da će se sve riješiti pravedno u interesu Opštine.

Bonus video: