Sporazum koji štiti ruske investitore u CG

Sporazum će omogućiti da damo snažan doprinos vladavini prava u Crnoj Gori i Rusiji, rekao je ministar Marković
177 pregleda 0 komentar(a)
dusko markovic, Aleksandar Konovalov, Foto: Gov.me
dusko markovic, Aleksandar Konovalov, Foto: Gov.me
Ažurirano: 07.10.2011. 19:52h

Crnogorski ministar pravde Duško Marković potpisao je Sporazum o bilateralnoj saradnji sa kolegom Ruske Federacije Aleksandrom Konovalovim koji podrazumijeva razmjenu informacija u zakonodavnoj i sudskoj oblasti kao i zajedničke obuke kadrova dvije države.

Marković je rekao kako je zadovoljan što su bili u prilici da potpišu Sporazum o saradnji dva ministarstva koji će unaprijediti odnose i stvoriti pretpostavke za zaključivanje drugih ugovora u oblasti međunarodne pravosudne saradnje.

On je najvio da će uslijediti ugovori između policija i tužilaštava dvije zemlje o sardanji u konkretnim predmetima.

Bratski i prijateljski

“Sporazum će omogućiti da razmjenjuje iskustva, da zajednički obučavamo naš kadrovski potencijal, resurse i da na taj način damo snažan doprinos vladavini prava u Crnoj Gori i Rusiji i stvorimo sve pretpostavke za opštu sigurnost građana i investirtora i Rusije u Crnoj Gori kao i crnogorskih građana i investitora u Rusiji", rekao je ministar pravde.

Konovalov je rekao da dvije zemlje povezuju bratski i prijateljski odnosi i da ove godine slave tri vijeka od uspostavljanja političkih odnosa.

“Razgovarali smo kako bi mogli, kao pravnici, da pomognemo u razvoju ukupnih bilateralnih odnosa i stvaranju pravnih garancija u uzajamnom putovanju i biznisu i drugim elementima saradnje", rekao je ministar Ruske federacije.

Bonus video: