Vrtić u Tivtu biće gotov u aprilu 2012. djeca ostaju u baraci

Djeca koja bi trebalo da pohađaju taj vrtić smještena su u obližnju neuslovnu baraku, u Đačkoj ulici, gdje boravi čak 168 mališana
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 18:52h

Rekonstrukcija i dogradnja centralnog dječjeg vrtića JPU "Bambi" u centru Tivta trebala je da bude završena do kraja godine, a još se nije došla ni do faze završetka grubih građevinskih radova.

JPU "Bambi" novu školsku godinu dočekala je sa opterećenim kapacitetima, ali osoblje, uz velike napore, uspijeva da normalizuje redovno odvijanje radnih aktivnosti.

Posao koji se finansira iz državnog budžeta ide izuzetno sporo, a nadležni iz Direkcije javnih radova Crne Gore i Opštine Tivat još nijesu javnosti objasnili zašto se drastično kasni sa radovima na glavnom tivatskom dječjem vrtiću.

Miroslav Kljajić, vlasnik nikšićke firme "Bas" koja izvodi radove je kazao da se kasni zbog nedostataka u projektnoj dokumentaciji koji su otklanjani u proteklom periodu, kao i zbog činjenice da su radovi u startu, zbog nepovoljnih vremenskih uslova krenuli sa dva mjeseca zakašnjenja – u decembru umjesto u oktobru.

U međuvremenu je sa investitorom postignut dogovor o novoj dinamici, nedostaci u planskoj dokumentaciji su otklonjeni, pa, kao novi zvanični rok za završetak radova na centralnom tivatskom vrtiću, sada figurira 1. april 2012. godine.

U objekte kapaciteta 310 djece smješteno 515 mališana

I dok na toj zgradi još rade betonirci, armirači i zidari, djeca koja bi trebalo da pohađaju taj vrtić i dalje su smještena u obližnoj neuslovnoj baraci, u Đačkoj ulici, gdje je boravi čak 168 mališana.

Najmlađih 37 djece, koji pripadaju jasličnim vaspitnim grupama, i ove je godine privremeno smješteno u objektu vrtića u Donjoj Lastvi. U vrtić u Radovićima primljeno je 31 dijete, u jednoj mješovitoj grupi, ali i 30 đaka prvog razreda reformisane osnovne škole, koji, takođe, koriste usluge vrtića.

U objektu JPU "Bambi" u Donjoj Lastvi je novu školsku godinu počelo 199 djece.

"Sve zajedno, to je ukupno 515 mališana, a kapacitet sva tri objekta iznosi 310 djece", kazala je Jasna Vujović, direktorica JPU “Bambi”, dodajući da osoblje te ustanove ulaže maksimum napora da i u tim otežanim okolnostima djeca dobiju svu potrebnu njegu i nastavno-obrazovne aktivnosti.

Bonus video: