Podgoričaninu na Autobuskoj stanici dva puta naplatili peronsku kartu

Todorović tvrdi da je prevaren, i da su službenici na Autobuskoj stanici postupili krajnje neprofesionalno
433 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 08:19h

Podgoričanin Ivan Todorović negodovao je zato što su mu službenici na Autobuskoj stanici u glavnom gradu prije par dana duplo naplatili peronsku kartu. Todorović tvrdi da je prevaren, i da su službenici na Autobuskoj stanici postupili krajnje neprofesionalno."Prije par dana trebalo je da idem poslom do Budve. Pošto sam prikasnio a na šaltera je bila gužva, tako da nisam mogao kupiti autobusku kartu došao sam do službenika koji radi na propusnoj rampi za izlazak na peron, i pitao ga mogu li da izađem na peron pa kad uđem u autobus da platim autobusku kartu. Rekao mi je da mogu ali moram da ubacim euro u aparat kako bih mogao da prođem, što sam i učinio. Međutim, kada sam čekao autobus na peronu mi je prišao otpravnik autobusa Milanko Petrović i tražio mi na uvid autobusku kartu koju nisam imao. Rekao sam mu da sam platio peronsku a da ću autobusku kad uđem u autobus. Ali Petrović se vrlo neljubazno ponio prema meni kada je to čuo, i reko mi da ne mogu ući u autobus dok se ne vratim na šalter da kupim autobusku kartu. Morao sam poslušati tu naredbu ali kada sam kupovao autobusku kartu na šaltera su mi naplatili i nju i žeton koji košta euro, a koristi se da bi se moglo proći kroz propusnu rampu do perona", kazao je Todorović.

Kod nadležnog za dva dana

On je dodao da je pored toga što je morao duplo da plati peronsku kartu, zakasnio i na autobus, tako da je tek sljedećim mogao da otputuje do Budve.

"Da sam morao doći na vrijeme u Budvu, ne bih mogao stići zbog ovog problema. Dok sam čekao dragi autobus htio sam da razgovaram sa nadređenim otpravnika Petrovića i da mu kažem šta mi se dogodilo. Ali šalterska radnica me je uputila kod otpravnika Berilaže koji mi je rekao da nadređeni nije tu i da moram doći nakon dva dana, prije podne kada on bude na radnom mjestu", istakao je Todorović.

Pored toga što je morao duplo da plati peronsku kartu, zakasnio je i na autobus

On kaže da bi svakako morao da postoji neko ko prima žalbe putnika. "Smatram da interni pravilnik o radu autobuske stanice u Podgorici na koji se pozivaju u toj stanici ne može biti iznad zakona koji štite prava putnika", kazao je Todorović.Petrović: Pravilo se mora poštovati Milanko Petrović otpravnik na Autobuskoj stanici rekao je da se peronska karta ne naplaćuje duplo, već da je ona kompjuterski uračunata u cijenu autobuske karte.

"Pravilo stanice je da svi putnici moraju da imaju autobusku kartu da bi mogli da uđu u autobus, a to je precizirano ugovorom između stanice i prevoznika. Ako bi otpravnik na peronu propustio putnika bez autobuske karte da uđe u autobus onda bi vjerovatno završio na disciplinskoj", naveo je Petrović.

On je dodao da žeton, ili u ovom slučaju euro, mogu da se ubace na propusnoj rampi i to jedino koriste osobe koje žele da dodaju nešto putnicima ili prevozniku autobusa.

Galerija

Bonus video: