Stefanović: Hitna u Budvi dobro opremljena, ima vozilo i sve aparate

"Više puta su mediji fotografisali vozila HMP, tako da ne stoji informacija o zabrani njihovog fotografisanja, rekao je Stefanović
328 pregleda 0 komentar(a)
Saša Stefanović, Foto: Zoran Đurić
Saša Stefanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.09.2011. 16:40h

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć - HMP Crne Gore, dr Saša Stefanović, demantovao je optužne budvanskog odbora SNP, navodeći da "jedinica za HMP u Budvi raspolaže svom potrebnom opremom za reanimaciju pacijenata".

"Ekipe jedinice za HMP u Budvi su u toku jula i avgusta pregledale u ambulanti 4.260 pacijenata, što prosječno po jednoj smjeni, koja radi 12 sati, iznosi 35 pacijenata. Do sada nijesmo imali primjedbe od pacijenata na rad naše službe, naprotiv, samo pohvale. Jedinica za HMP u Budvi raspolaže sa reanimobilom “sitroenom” i “ladom” sa nosilima i podignutim krovom. Oba vozila su tehnički ispravna i sigurna za transport osoblja i pacijenata", kazao je Stefanović za "Vijesti".

"Jedinica za HMP u Budvi raspolaže svom potrebnom opremom za reanimaciju, koja je namijenjena specijalnom vozilu reanimobilu, odnosno pokretni defibrilator, pokretni portabl, EKG aparat, boce sa kiseonikom, set za intubaciju-laringoskop sa tubusima, šine za imobilizaciju, šancove kragne, torbu za povrede, potrebne ampule, infuzione rastvore i drugo. Tako da nijesu tačne tvrdnje kako nema reanimobila ni potrebne opreme u njemu, što se može lako provjeriti”, rekao je Stefanović.

On je naveo da Zavod za HMP Crne Gore ima odličnu saradnju i razumijevanje od Ministarstva zdravlja, koje čini sve kako bi zdravstvena zaštita građana iz oblasti urgentnog medicinskog zbrinjavanja bila na što višem nivou.

"Nikada Ministarstvo zdravlja, niti bilo ko iz Podgorice, nije branilo davanje informacija koje su potrebne građanima. Otvorenost prema medijima i svim segmentima društva od Zavoda za HMP je poznata i imamo odličnu saradnju sa svim zainteresovanim činiocima. Mnogo puta je dežurna doktorica u jedinici za HMP u Budvi davala medijima izjave, pa i na ovu temu, što postoji zabilježeno, tako da ne stoji izjava o zabrani davanja izjava".

"Više puta su mediji fotografisali vozila HMP, tako da ne stoji informacija o zabrani fotografisanja vozila. Zavod za HMP Crne Gore je osnovan da bi se u narednom periodu još više unaprijedio kvalitet usluga iz oblasti urgentnog medicinskog zbrinjavanja oboljelima i povrijeđenima putem standardizovanja vozila, opreme i kadra po Evropskim mjerilima”, izjavio je Stefanović.

Bonus video: