Komitet predložio Ivanu Jelić za Strazbur

PS SE daje konačnu riječ o tome ko će zamijeniti sudiju Nebojšu Vučinića, kome je 26. avgusta 2017. istekao mandat. "Vijestima" je rečeno da bi sjednica trebalo da bude održana narednih dana i da teoretski postoji mogućnost da bude izabrana i druga kandidatkinja, što je veoma rijetka praksa
226 pregleda 4 komentar(a)
Ivana Jelić, Foto: Dalibor Ševaljević
Ivana Jelić, Foto: Dalibor Ševaljević
Ažurirano: 19.04.2018. 19:08h

Komitet za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava predložio je Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Ivanu Jelić za sudiju iz Crne Gore, ocijenivši da je kvalifikovanija od druge kandidatkinje sutkinje Višeg suda u Podgorici Mirjane Popović.

Na sajtu Parlamentarne skupštine navodi se da su kandidati za sudiju intervjuisani 12. aprila, i da je treći koga je Crna Gora predložila predsjednik VIšeg suda u Podgorici Boris Savić.

PS SE daje konačnu riječ o tome ko će zamijeniti sudiju Nebojšu Vučinića, kome je 26. avgusta 2017. istekao mandat. "Vijestima" je rečeno da bi sjednica trebalo da bude održana narednih dana i da teoretski postoji mogućnost da bude izabrana i druga kandidatkinja, što je veoma rijetka praksa.

Ivana Jelić je tri godine bila članica Komiteta UN, nakon čega je izabrana za potpredsjednicu. Ona je bila članica Glavnog komiteta za ljudska prava SE, članica Savjetodavnog komiteta za nacionalne manjine SE Evrope, učestvovala je u izradi zakona u Crnoj Gori u vezi sa ljudskim pravima.

Bonus video: