52-godišnji Beranac Goran Zonjić krenuo na biciklističku turneju do Sarajeva

Iako ima već pedeset dvije godine, Zonjić ističe da bi u pogodnijim vremenskim uslovima ovaj put mogao da prođe i u jednom danu
1216 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2011. 11:50h

Poznati beranski sportista i sportski radnik Goran Zonjić, zaljubljenik u biciklizam, jutros u ranim satima krenuo je na biciklističku turneju do Sarajeva, pod motom „Zdrav život i borba protiv droge“.

Put dug dvjesta osamdeset kilometara Zonjić je planirao da prevali u dva dana, tako što će danas provozati 170 kilometara do Ustiprače, gdje će ga sačakati prijatelji, da bi sjutra prešao i preosalih 110 kilometara do Sarajeva.

Iako ima već 52 godine, Zonjić ističe da bi u pogodnijim vremenskim uslovima ovaj put mogao da prođe i u jednom danu.

„Fizički sam potpuno spreman, ali zbog ovakvih tropskih temperatura biciklistička tura do Sarajeva trajaće dva dana“, rekao je Zonjić Vijestima neposredno pred polazak.

Biciklizam u srcu već 15 godina

Ovaj poznati sportista biciklizmom se bavi iz hobija već petnaest godina i do sada je sa svojim prijateljima prošao veliki broj tura u trajanju od tri do pet dana.

„Najduža tura koju sam vozio bila je od Đerdapa do Berana, u dužini od šesto kilometara. Tada sam vozio u tandemu sa mojim drugom Mikijem Vučeljićem. Naravno da je mnogo lakše i bezbjednije voziti u paru sa nekim“, rekao je Zonjić.

Zonjić je profesor fizike kulture i u mladosti se aktivno bavio bodi bildingom

Na jutrošnji put za Sarajevo pošao je, međutim, „solo“ i potpuno samoinicijativno, ne računajući jedino pomoć u sportskoj opremi koju su mu donirali neki bliski prijatelji, kao što je još jedan beranski biciklista, Hajran Škrijelj.

Zonjić je profesor fizike kulture i u mladosti se aktivno bavio bodi bildingom. On je 1995. godine bio i prvak tadašnje Jugoslavije u poluteškoj kategoriji.

Galerija

Bonus video: