Počela najveća fešta od ribe i vina na crnogorskoj obali

Program je počeo u popodnevnim satima tradicionalnim narodnim igrama, gdje su snage odmjerile nekoliko ekipa u vuči konopa
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 16:45h

Uz bogat muzičko-zabavni program, vino, pivo i ribu, nekoliko hiljada turista, mještana i posjetilaca iz okolnih primorskih gradova uživaju u najvećoj fešti od vina i ribe na crnogorskoj obali - „Petrovačka noć“, koja se već više od dvije decenije organizuje u ovom primorskom gradu.

Fešta koju sa uspjehom proteklih sedam godina organizuje Turistička organizacija Budve, obilježava i kraj glavne turističke sezone, ujendo potvrdila da su takve manifestacije pun pogodak za animiranje gostiju da produže ili dođu na odmor upravo u mjesecima koji nijesu u špicu ljeta.

Program je počeo u popodnevnim satima tradicionalnim narodnim igrama, gdje su snage odmjerile nekoliko ekipa u vuči konopa, a organizovana je i trka plivača od pristaništa do obale.

Dešavanja su nastavljena nastvalja defileom budvanske gradske muzike, gradskim šetalištem, koja je nakon toga održala polučasovni koncert.

Nakon toga, uslijedio je glavni događaj koji je izazvao najviše pažnje - pečenje ribe na dva punkta, ispod hotela "Palas" i kod restorana „Sutjeska“.

Turistička organizacija obezbijedila je ukupno 500 kilogrma skuše i širuna, 500 litara piva i 800 litara vina

Tokom dvočasovnog kulinarsnog ugođaja, riba, vino i pivo besplatno su dijeljeni.

Izuzetno dobra zabava biće nastavljena oko 20 časova koncertom gitarista Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića na šetalištu, a svakako centralni dio večeri biće veliki koncert na bini ispred hotela “Palas” kada će nastupiti crnogorska pop pjevačica Nina Žižić, nakon nje plesni studio "Solletico", a zvijezde večeri su hrvatska pop zvijezda Jelena Rozga i kultna beogradska rok grupa Van Gogh.

Kraj fešte već po tradiciji, tačno u ponoć obilježava veliki vatromet.

Galerija

Bonus video: