Službenim automobilom s porodicom u Čanju, Puli i kupovini

Oni su i ranije ukazivali na česta kršenja zakona i zloupotrebu službenih automobila u sezoni godišnjih odmora
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2011. 11:58h

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) objavila je nove primjere zloupotrebe službenih automobila: na plaži u Čanju, ispred tržnog centra u Puli u Hrvatskoj i u Podgorici prilikom kupovine povrća.

Ulica Ivana Vujoševića, u Podgorici

"Građani nam svakodnevno dostavljaju nove primjere zloupotreba, a posebno zabrinjavaju zloupotrebe koje čine službenici koji su već kažnjavani za iste prekršaje. Po informacijama građana visoki službenici Uprave policije koriste službene automobile za odlaske u funkciji delegata na utakmicama Prve fudbalske lige", navodi se u saopštenju YIHR.

Oni su i ranije ukazivali na česta kršenja zakona i zloupotrebu službenih automobila u sezoni godišnjih odmora, a o ovim slučajevi dopis su uputili Direktoru policije, Unutrašnjoj kontroli i Savjetu za građansku kontrolu rada policije, sa nadom da će zaustavit ove pojave.

Ispred tržnog centra u Puli

"Nadamo se da će u najskorije vrijeme sva službena auta u posjedu državnih organa, osim onih koja se korsite u protokolarne svrhe i za potrebe štićenih lica, dobiti oznake sa strane o organima kojima pripadaju, kako bi i oni koji sada koriste obične tablice, bili identifikovani u zloupotrebama. Upravo su ta auta koja su sada bez kontrole i sa kojima se vrši najviše zloupotreba", kažu iz YIHR.

Pozivaju sve građane da im i dalje dostavljaju informacije o zloupotrebama državnih resusra u privatne svrhe, kao i kršenjima ljudskih prava od strane državnih organa.

Fotografiju "mercedesa" registarskih oznaka PG-MN 130 koji je snimljen u Petrovcu, iz YIHR su povukli nakon što je stigla na adresu "Vijesti" zajedno sa fotografijama službenih automobila u Čanju, Puli i Podgorici.

Galerija

Bonus video: