YIHR: Neki policajci slobodno voze neregistrovane automobile

Pozivamo Vladu, da u periodu kada se sprovodi kampanja za plaćanje PDV-a,, spriječi ovakvo nedomaćinsko ponašanje, poručili su iz YIHR
0 komentar(a)
policija, Foto: Vesko Belojević
policija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.08.2011. 09:42h

Početkom godišnjih odmora značajno se povećao broj primjera zloupotrebe službenih automobila u privatne svrhe, upozorili su iz Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR).

“Primili smo pritužbe građana o ministrima koji porodice voze na primorju, lokalnim funkcionerima u ostavci koji sa službenim autom borave u zavičajima, policijskim funkcionerima koji sa porodicom idu u nabavku...”, kaže se u saopštenju YIHR..

Operativne tablice ne bi smjeli da koriste komandiri ili načelnici

“Kako je kroz interni terminal nemoguće izvršiti njihovu provjeru, ona se koriste za regularne, ali i automobile koji su oduzeti od građana ili su u državini policije zbog carinskih prekršaja”, tvrde u Inicijativi.

Kad već Vlada štedi

Oni navode da operativne tablice imaju svoje opravdanje za upotrebu od inspektora, ali je neprihvatljivo da ih koriste komandiri ili načelnici, kako se ne bi mogli utvrditi neregularnostri koje eventualno počine.

Ocjenjuje se da je ozbiljan problem i tolerisanje korišćenja neregistrovanih automobila policijskih službenika, prema svojim kolegama, o čemu je Inicijativa dobila pritužbe iz dva manje mjesta na sjeveru Crne Gore.

“Pozivamo Vladu, da u periodu kada se sprovodi kampanja za plaćanje PDV-a, najavljuju se dodatne mjere štedenje na brojim mjestima, spriječi ovakvo nedomaćinsko ponašanje svojih službenika”, navode u YIHR.

Bonus video: