gradimo grad

Umjesto planiranog zelenila, dobili parking

Stanarima, kojih će biti oko 2.000 u 650 stanova, trebaju zelene površine i klupe
72 pregleda 0 komentar(a)
profesorske zgrade, Foto: Čitalalac reporter
profesorske zgrade, Foto: Čitalalac reporter
Ažurirano: 05.08.2011. 17:50h

Čitalac "Vijesti" poslao je sliku "profesorskih zgrada" koja se prave u blizini tržnog centra Delta.

Detaljnim urbanističkim planom „Univerzitetski blok”, između dvije nove zgrade zaista je bio predviđen prostrani park sa fontanom, uređenim stazama, klupama, zelenilom i ostalim sadržajima.

"Ove dvije ogromne zgrade, po planu je trebalo da imaju podzemnu garažu, ali su na kraju dobili samo jedan ogroman asfaltirani parking prostor na kojem, po svemu sudeći, neće biti zelenila ili će ga biti vrlo malo.

Čitalac je poslao i ilustraciju koja pokazuje da je na tom mjestu planirana zelene površine.

" Za ovo bi trebao neko da odgovara. Investitor je Univerzitet CG", napisao je Čitalac Vijesti.

Iste fotografije su objavljene na forumu sajta skyscrapercity.com.

Šef gradilišta firme „Kroling” koja je izvođač radova Željko Bojić, kazao je da spremaju objekat za useljenje, koji će biti useljiv za 15 dana

Prostor je asfaltiran, a građani koji žive u blizini smatraju da se nanosi još jedna prilično dugotrajna šteta gradu. Stanarima kojih će biti oko 2.000 u 650 stanova trebaju zelene površine i klupe.

Treba da se strpe

Iz Rektorata Univerziteta Crne Gore koji je investitor izgradnje Univerzitetskog bloka, kazali su da je DUP-om bio predviđen prostrani park između dvije zgrade, ali je izmjenama DUP-a iz 2009. godine predviđeno da se objekat gradi iz više faza, te kada budu završena treća faza – cjelina pomenutog projekta, biće izgrađen prostrani park sa navedenim sadržajima.

"Trenutno se završavaju dvije faze, a po Zakonu parking je morao biti završen zbog stanara koji treba da usele u zgrade. Treća faza projekta je zgrada, sa dvije poslovne kupole, sa podzemnom dvoetažnom garažom, iznad koje će biti zelena površina sa sadržajima koji su predviđeni DUP-om", saopštili iz Rektorata.

Šef gradilišta firme „Kroling” koja je izvođač radova Željko Bojić, kazao je da spremaju objekat za useljenje, koji će biti useljiv za 15 dana.

"Veći dio objekta biće useljiv za 15 dana, a manji u septembru", dodao je Bojić.