Ispovijest Podgoričanke: Držao mi je nož pod grlom, tukao me, ponižavao

Prvo je pokušao da me uguši dok ja praktično nisam počela da pjenim u tom trenu je moja kuma uspjela da skoči na njega da ga skloni...
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 19:05h

"Samo sam čula zvuk pištolja, taj zvuk...koji odzvanja. Uspjela sam samo glavu na pola da okrenem i dobila sam udarac pištoljem u glavu", tako počinje potresnu ispovjest za Televiziju Vijesti, žrtva porodičnog nasilja, štićenica Sigurne ženske kuće.

Nakon trogodišnjeg konstatntnog zlostavljanja dvadesetdevetogodišnja Podgoričanka odlučila je da progovori, da bi zaštitila svoje troje djece, ali i pomogla drugim ženama koje proživljavaju slično.

U prvih sedam mjeseci 2011. godine 324 osobe su potražile pomoć zbog zlostavljanja, što je više nego u cijeloj 2010.

"Maltretirao (me), tukao, bio, ponižavao, zatvarao u kuću, određivao mi sredinu u kojoj mogu da se krećem, vrijeđao sve oko mene", prića zlostavljana žena.

"Povrede nijesu teške"

Poslije ovakvih scena došla bi policija privela nasilnika i on bi, priča sagovornica Televizije Vijesti, napustio policijsku stanicu već nakon nekoliko sati.

Postoji sudska presuda o zabrani prilaska koju je nasilnik gotovo svakodnevno kršio, kaže ona. Posljednji napad dogodio se prije nekoliko dana kada je žrtva i potražila pomoć.

"Prvo je pokušao da me uguši dok ja praktično nisam počela da pjenim u tom trenu je moja kuma uspjela da skoči na njega da ga skloni, onda je on mene uhvatio za vrat navodno da mi lomi vrat i kad je vidio da će ona da zove pozove policiju a onda je on izvadio nož od prilike nekih 15, 20 cm, stavio mi pod grlo, napravio mi od jedne strane komplet ogrebotinu"

Isti istražni sudija uvijek bi muža puštao na ulicu jer , kako je objašnjeno, povrede koje joj je nanosio nožem ili pištoljem nijesu teške, navodi televizija Vijesti.

Direktorica NVO Sigurna Ženska kuća upozorava da se nasilje mora sistemski spriječiti.

"Kad partola dođe na poziv žene i vidi u kakvom je žena stanju oni su dužni da ga izbace iz kuće i prate i da mu ne dozvole da ponovo i ponovo vrši nasilje", rekla je Raičević.

"Sljedećeg puta to se može desiti a da tada nema ko da zove."

Nasilnik je u bjekstvu od policije.

Galerija

Bonus video: