Protest turista u Baru: Sezonci se okupili ispred vodovoda

Turisti i mještani su bili ljuti i zato što su ih danas u Vodovodu, "šetali ih od vrata do vrata", ne riješavajući njihov problem
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 12:36h

Tridesetak sezonskih i stalnih mještana naselja Pobrđe u Sutomoru okupilo se jutros ispred zgrade JP “Vodovod i kanalizacija” Bar u znak protesta što im Vodovod ne rješava vodosnabdijevanje.

Navodeći da su među njima vlasnici kuća iz Rusije, Norveške i Srbije kao i stalno naseljeni mještani, oni su istakli da je u sezoni zbog nedostatka vode u Pobrđu ugroženo oko 50 kuća i to u samom vrhu naselja.

Šetali od vrata do vrata

Oni su istakli da im je u cilju rješavanja problema jedan od menadžera vodovoda ovog ponedjeljka obećao vodosnabdijevanje cistjeranma preduzeća, međutim, iako je za rok za to bio četvrtak, to nije realizovano, a iz menadžmenta vodovoda prema istim navodima, ukazano im je da mogu dobiti gratis samo jednu cistjernu, a da ostale moraju plaćati.

Turisti i mještani su bili ljuti i zato što su ih danas u Vodovodu, "šetali ih od vrata do vrata", ne riješavajući njihov problem.

Ovim povodom, direktor Vodovoda Gojko Šušter kazao je “Vijestima” da mreža regionalnog vodovoda u Baru nije u potpunosti razvučena po terenu, zbog čega i dalje dio naselja na višim kotama opštine, uključujući i Pobrđe, ne može dobiti nove količine vode.

On je kazao da preduzeće nema ni kapaciteta da cisteranama snabdijeva Pobrđe, niti da su to do sada uopšte i radili, dodajući da su obje cistjerne vodovoda 24 sata dnevno angažovane na terenu širom opštine.

Galerija

Bonus video: