Od 3. do 6. avgusta veliki ljetnji karneval u Kotoru

Karnevalske svečanosti biće svečano otvorene na Trgu od oružja u srijedu 3. avgusta u 21 sat nakon čega će nastupiti klapa „Bonaca“
0 komentar(a)
Karneval Kotor, Foto: Arhiva Vijesti
Karneval Kotor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.07.2011. 16:31h

Deseti internacionalni ljetnji kotorski karneval biće održan od 3. do 6. avgusta u organizaciji nevladine organizacije „Fešta“ iz Kotora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Opštine, Turističke organizacije Crne Gore i kotorske Turističke organizacije.

Karnevalske svečanosti biće svečano otvorene na Trgu od oružja u srijedu 3. avgusta u 21 sat nakon čega će nastupiti klapa „Bonaca“, a iste večeri će sa početkom u 21 sat na muljanskoj rivi biti priređena ribarska fešta.

U četvrtak 4. avgusta planirani su dječji maskenbal u 21 sat na glavnom gradskom trgu i „Fešta od mušulja“ na prčanjskoj rivi, a u petak 5. avgusta – muzički hepening i predstavljanje karnevalskih grupa, dok je za 21 sat zakazan koncert „Salsa i punto“.

Centralni događaj kojim se i završava kotorski karneval je 6. avgusta, kada će u 21 sat glavnom gradskom ulicom krenuti karnevalska povorka. Nakon toga na Trgu od oružja u 22 sata nastupiće grupa „Slatka tajna“, a potom će uslijediti karnevalska noć u Starom gradu.

Mnogobrojnim karnevalskim grupama iz Kotora i Crne Gore ove godine će se pridružiti maske iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, a očekuje se dolazak i gostiju iz Afrike.

Bonus video: