Krivokapić i Vučinić uputili telegram norveškim zvaničnicima

Tragični događaji u Norveškoj, kako je naveo, pokazuju da korijeni zla koji su uzrokovali i Drugi svjetski rat ostaju i dalje prijetnja građanskoj državi i multikulturnom društvu
0 komentar(a)
Oslo, eksplozija, Foto: Rojters
Oslo, eksplozija, Foto: Rojters
Ažurirano: 23.07.2011. 15:33h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je telegrame saučešća norveškim zvaničnicima, povodom terorističkog napada u toj skandinavskoj državi.

Krivokapić je uputio saučešće predsjedniku parlamenta Norveške Dagu Terje Andersenu, generalnom sekretaru Savjeta Evrope i bivšem predsjedniku parlamenta Norveške Thorbjornu Jaglandu, kao i predsjedniku Laburitičke partije Jensu Stoltenbergu.

On je naveo da tragično podsjećanje da naši zajednički napori da terorizam prestane da bude najopasnija globalna prijetnja nijesu bili dovoljni, zateklo nas je u nevjerici.

"Slike vaših sugrađana koji su stradali u tragediji koja je pogodila Norvešku urezale su se u naše misli i probudile emociju tuge i snažnog saosjećanja za povrijeđene i porodice poginulih“, kazao je Krivokapić.

Tragični događaji u Norveškoj, kako je naveo, pokazuju da korijeni zla koji su uzrokovali i Drugi svjetski rat ostaju i dalje prijetnja građanskoj državi i multikulturnom društvu.

"Želim da vas uvjerim da građani Crne Gore dijele duboko saosjećanje i tugu sa porodicama nastradalih i povrijeđenih kao i čitavim norveškim narodom“, kazao je Krivokapić.

Želim da vas uvjerim da građani Crne Gore dijele duboko saosjećanje i tugu sa porodicama nastradalih i povrijeđenih kao i čitavim norveškim narodom“, kazao je Krivokapić

Ministar odbrane Boro Vučinić uputio je telegram saučešća ministarki odbrane Kraljevine Norveške Grete Faremo, povodom tragičnih posljedica terorističkih napada u Oslu i na ostrvu Utoja.

“Najoštrije osuđujemo ovaj bezumni teroristički čin i uvjeravam vas da crnogorski narod stoji uz norveški narod u suočavanju sa ovakvim teškim izazovima i prijetnjama. Zajedno sa našim međunarodnim saveznicima istrajaćemo u borbi protiv terorizma u svim njegovim oblicima”, naveo je Vučinić.

Bonus video: