KO: Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

"Utvrdili smo dnevni red, imali smo problema sa tehničkim stvarima, sa kvorumom, i procijenio sam da je najbolje da sjednicu nastavimo u ponedeljak", kazao je kratko Konjević novinarima
0 komentar(a)
kotor, more, barka, Foto: Arhiva Vijesti
kotor, more, barka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.07.2011. 13:57h

Nakon usaglašavanja dnevnog reda, kraćeg rješavanja tehničkih problema, i uvodnog izlaganja odluke o izmjenama i dopunama GUP-a Dobrote, sjednica kotorskog parlamenta je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, nakon što su pet odbornika SNP-a i nezavisni odbornik Ljubo Božović napustili sjednicu.

"Zbog nedolaska pojedinih odbornika i danas smo u situaciji da mi iz SNP-a održavamo kvorum. Mjesecima i upozoravamo na ovaj problem, ali smo i pored toga, radi interesa građana bili kooperativni i prisutni u sali na prethodnim zasijedanjima. Na to sam upozoravao i na međustranačkim sastancima. Od ukupno 33 odbornika, danas je tu 21, a 5 je iz SNP-a što znači da opet držimo kvorum. To više ne želimo da radimo i zato ćemo napustiti salu", kazao je predsjednik kluba odbornika Martin Popović.

"Od ukupno 33 odbornika, danas je tu 21, a 5 je iz SNP-a što znači da opet držimo kvorum. To više ne želimo da radimo i zato ćemo napustiti salu", kazao je predsjednik kluba odbornika Martin Popović

Nakon što su najavili odlazak, u pokušaju da se sredi novonastala situacija održan je međustranački sastanak, na kojem su odbornici SNP-a tražili da se prethodno izmijenjeni dnevni red, ponovo izmijeni, odnosno da se kao prve tri tačke dnevnog reda uvrste GUP Dobrote, predlog odluke o davanju saglasnosti na sporazum o izgradnji, upravljanju i održavanju zajedničkog postrojenja za prečišćavanje i odvođenje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat i odluka koja se ticala pitanja vodosnadbijevanja na području Grblja, s tim što bi nakon usvajanja ove tri tačke koje su ocijenili važnim i od interesa za građane, napustili sjednicu.

Predsjednik SO Nikola Konjević, ocijenio je da je sjednica prekinuta zbog nepostojanja dobre volje da se efikasno zavrsi zasijedanje.

"Utvrdili smo dnevni red, imali smo problema sa tehničkim stvarima, sa kvorumom, i procijenio sam da je najbolje da sjednicu nastavimo u ponedeljak", kazao je kratko Konjević novinarima.

Predsjednik SO Nikola Konjević,ocijenio je da je sjednica prekinuta zbog nepostojanja dobre volje

Odbornik SNP-a Mićo Dobriša, kazao je da njihovi odbornici u ponedeljak neće prisustvovati sjednici jer pojedini imaju ranije preuzete obaveze, navodeći da je Konjević samovoljno i bez konsultacija sa odborničkim klubovima odredio novi termin zasijedanja.

Potpredsjednik Opštine Željko Avramović , imao je opasku na račun odbornika SNP-a, navodeći da je zanimljivo da su napustili sjednicu kada je trebalo da se odlučuje o tački dnevnog reda koja je interesantna za lokalitet gdje oni najviše imaju birača, tj Grbalj.

SNP je mogao da pomogne da se to riješi danas, ali kada dođu izbori onda se pozivaju da najviše birača imaju u Grblju i da je to njihova baza. Danas su pokazali da su protiv interesa svojih glasača, kazao je Avramović

"Na ovaj način su prolongirali donošenje te odluke koja se tiče vodosnadbijevanja Grblja, tako da je pitanje kada će biti usvojena jer ne znamo da li će u ponedeljak biti kvoruma s obzirom da su u jeku godišnji odmori. SNP je mogao da pomogne da se to riješi danas, ali kada dođu izbori onda se pozivaju da najviše birača imaju u Grblju i da je to njihova baza. Danas su pokazali da su protiv interesa svojih glasača, posebno što su tri njihova odbornika koja su napustila sjednicu upravo iz Grblja. Ovim su pokazali su da se ne vode interesima svog stanovništva i glasača, i da zaslijepljeni visokom politikom nijesu htjeli da ostanu u sali", kazao je Avramović.

Bonus video: