Pavićeviću oduzeli 30 odsto od plate, jer je privatno koristio službeni automobil

Inicijativa mladih za ljudska prava zahvaljuje građanima na saradnji u kontroli korišćenja službenih automobila
479 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2011. 15:16h

Iz Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) pozdravili su odluku Agencije za civilno vazduhoplovstvo da Krstu Pavićeviću umanje zaradu za 30 procenata zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe.

Izvršna direktorka YIHR-a Edina Hasanaga-Čobaj saopštila je da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Pavićevića zbog krivičnog djela “posluga”.

Hasanaga-Čobaj ocijenila je da odluka Agencije predstavlja odgovoran odnos prema državnoj svojini

Krivično djelo posluga glasi: "Ko se naovlašćeno posluži novcem, hartijom od vrijednosti ili drugim pokretnim stvarima koje su mu povjerene u službi ili na radu u državnom organu, privrednom društvu, ustanovi ili drugom subjektu ili radnji ili ove stvari drugom neovlašćeno da na poslugu, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina".

Hvala građanima

Hasanaga-Čobaj ocijenila je da odluka Agencije predstavlja odgovoran odnos prema državnoj svojini, istakavši da se nadaju da će i ostale državne institucije, prije svih Ministarstvo turizma, uvesti red u ovoj oblasti.

“Iz Agencije su YIHR-u saopštili da je službenik Krsto Pavićević sankcionisan sa 30 odsto umanjenja mjesečne zarade. Takođe, iz Agencije je navedeno da se službeni automobili koji su u njihovom vlasništvu od sada nakon radnog vremena parkiraju na parkingu Agencije”, saopštila je Hasanaga-Čobaj.

Ona se zahvalila građanima i pozvala ih da nastave sa dostavljanjem informacija o zloupotrebama državne svojine u privatne svrhe.

Bonus video: