Patricia Pobrić tužila Mila Đukanovića zbog "Ramade”

Pobrić u tužbi podsjeća da je dok je bila menadžer hotela “Ramada” otkrila da je novcem građana plaćen partijski skup Socijaldemokrata (SD)
150 pregleda 17 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Zoran Đurić
Patricia Pobrić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.04.2018. 05:53h

Aktivistkinja civilnog sektora Patricia Pobrić tužila je lidera DPS-a i kandidata za predsjednika Mila Đukanovića zbog povrede dostojanstva njene ličnosti iznesene u javnim istupima u vezi sa slučajem “Ramada”, koji je otkrila dok je kao menadžer radila u tom hotelu.

Pobrić traži da Đukanović na ime naknade nematerijalne štete za duševne bolove uplati 10.000 na račun NVO “Naša akcija”.

Pobrić u tužbi podsjeća da je dok je bila menadžer hotela “Ramada” otkrila da je novcem građana plaćen partijski skup Socijaldemokrata (SD). Nakon što je tada alarmirala javnost, Pobrić je dobila otkaz u “Ramadi”.

“Najprije je u raspravi u Skupštini Crne Gore Đukanović pozdravio sankcije koje je pretrpjela Pobrić zbog otkrivanja zloupotreba, koje je svojim potpisom odobrio ministar saobraćaja i pomorstva (Ivan Brajović) i rekao: “Nema to veze sa Vladom, ovdje je riječ o zaposlenom u hotelu Ramada. Ono što ja znam to bi uradio svaki poslodavac na svijetu”, navodi se u tužbi i precizira da je Đukanović ovu izjavu dao 27. juna 2016.

Podsjeća se i na to da je lider DPS-a nekoliko dana kasnije to ponovio.

“Da li mislite zaista da je normalno da neko zarad političke potrebe ili potrebe političke partije neovlašćeno daje informacije koje se tiču poslovanja tog preduzeća javnosti”, kao i da je kazao da bi isto to uradio kada bi se neko u Vladi ponio suprotno svojim obavezama”, piše u tužbi.

Bonus video: