Miniobilaznica od Zlatice do Zabjela i dalje bez putokaza

Na ulazu u glavni grad ne postoje ni znakovi zabrana saobraćaja za kamione kroz centar, tako da pojedini vozači kamiona ne koriste obilaznicu nego prolaze kroz centar Podgorice.
104 pregleda 0 komentar(a)
Obilaznica, Foto: Arhiva Vijesti
Obilaznica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.06.2011. 17:04h

Iako je miniobilaznica otvorena 21. maja na cijeloj dužini trase obilaznice od Zlatice, pa sve do naselja Zelenika na Zabjelu nema vidiljivih putokaza, i pored toga što je prije nepun mjesec dana iz Sekretarijata za saobraćaj saopšteno da će saobraćajni znaci biti postavljeni.

Na ulazu u glavni grad ne postoje ni znakovi zabrana saobraćaja za kamione kroz centar, tako da pojedini vozači kamiona ne koriste obilaznicu nego prolaze kroz centar Podgorice.

Problem je što većina auto-prevoznika mora da vrši isporuke kroz centar grada tako da im obilaznica koja se koristi za tranzit ne odgovara.

Ilija Janjušević rukovodilac Ekspoziture za bezbjednost u saobraćaju u Podgorici rekao je da ne postoji osnov za sankcionisanje vozača teretnih vozila

"Još uvijek nije postavljena zabrana za prolazak kamiona, tako da mogu da idem kamionom kroz centar. Minizaobilaznica je potrebna Podgorici, kako bi se rasteretio saobraćaj kroz centar. Problem može nastati za nas autoprevoznike koji imamo isporuke u centru grada" istakao je Grgović.

Autoprevoznik Milan Čelebić, koji živi u blizini centra grada tvrdi da redovno saobraća miniobilaznicom.

" Obilaznica je najbolje rješenje, kako bi se smanjila gužva u saobraćaju. S obzirom da živim u blizini centra, ponekad moram i kamionom iz pravca Bioča da skrenem desno put centra. Do sada nijesam imao problema zbog toga" naveo je Čelebić.

Ilija Janjušević rukovodilac Ekspoziture za bezbjednost u saobraćaju u Podgorici rekao je da ne postoji osnov za sankcionisanje vozača teretnih vozila kada ne postoje saobraćajni znakovi zabrana.

"Nigdje nije predviđeno da teretna vozila moraju ići miniobilaznicom. Tako da je izbor vozača gdje će saobraćati. U narednom periodu u Sekretarijat za saobraćaj ćemo poslati zahtjev da se zabrani saobraćaj za teretna vozila preko pet tona, ulicama Bratstva jedinstva, Marka Miljanova i 4. jula. Na predstavnicima Sekretarijata je da odluče da li će se naš zahtjev izglasati" kazao je Janjušević.

On je dodao da do postavljanja znakova zabrane vozači teretnih vozila će slobodno moći da prolaze kroz pomenute ulice.

" Privrednici koji obavljaju djelatnost transporta i dopremanja robe u centar grada mogu dobiti dozvolu u Sekretarijatu za saobraćaj. To se odnosi i na fizička lica koja imaju kamione a žive u blizini centra grada" istakao je Janjušević.

Janjušević: Prekosjutra će biti postavljeni

Ilija Janjušević saopštio je “Vijestima” da će danas i sjutra biti postavljeni putokazi na trasi miniobilaznice.

Posebno se nameće problem nepostojanja putokaza na raskrsnici kod upravne zgrade “Plantaža”, na kojoj pojedini vozači zalutaju u slijepu ulicu, što se često događa strancima.

" U četvrtak i petak će biti postavljeni putokazi na trasi miniobilaznice. Tako će se izbjeći problemi u saobraćaju na tom dijelu saobraćajnice. Insistirali smo da se taj problem što prije riješi jer je turistička sezona već počela" kazao je Janjušević.

Bonus video: