U "Budvanskoj rivijeri" zadovoljni početkom sezone

Lagator je kazala da je unaprijeđen kvalitet usluge, te da su značajno obogaćeni hotelski sadžaji Slovenske plaže, “Aleksandra”, “Palasa” i “Castellastve”.
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.06.2011. 13:32h

Da je sezona u najvećoj crnogorskoj turističkoj kompaniji “Budvanska rivijera” dobro počela svjedoči i podatak da je u četiri hotela kojima gazduje – turističkom naselju Slovenska plaža, budvanskom “Aleksandru”, te petrovačkim “Palasu” i “Castellastvi”, ostvareno blizu 50.000 noćenja, što je za 14 odsto više nego lani.

Portparol hotelske grupe Vesna Lagator navela je da je uglavnom riječ gostima sa zapadnoevropskog tržišta.

“U narednom periodu očekuje se dolazak prvih većih grupa iz Rusije. Prema dostavljenim najavama, evidentno je da će i naredni period do glavne sezone biti jako dobar, očekuje se povećanje za deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ulaganje u podizanje kvaliteta smještaja i usluge, kao i proširenje vanpasionskog sadržaja, a istovremeno vođenje poslovne politike menadžmenta društva da se cijene zadrže na istom nivou kao u prethodnim godinama prepoznato je od turističkih agencija kao pozitivan signal za dobru poslovnu saradnju. U prilog tome ide i veći broj rezervacija individualnih gostiju”, kazala je Lagator.

“Visoka popunjenost se očekuje tokom jula i avgusta, a nadalje je cilj da se produži turistička sezona i da se tokom septembra i oktobra ostvari dobra popunjenost u hotelima”, rekla je Lagator

“Ovo iz razloga, prije svega, adaptiranja većeg dijela smještajnih jedinica u turističkom naselju Slovenska plaža, čime je kvaliltet smještaja u ovom dijelu doveden do većeg nivoa usluge. Zatim, novi restoran, recepcija, dječja igraonica, teretana i mini wellnes, kvalitetna su dopuna već postojećih sadržaja u hotelu ’Aleksandar’. Uređenost zelenih površina oko ova četiri hotelska objekta je nešto po čemu su hoteli HG „Budvanska rivijera“ postali prepoznatljivi".

"To je jedno od rijetkih preduzeća u Crnoj Gori koje je prepoznalo značaj uvođenja kontrole kvaliteta hrane, i to je postignuto kroz implementaciju HACCP standarda u adaptiranim kuhinjama ovih hotelskih objekata. Hotel ’Palas’ je na početku turističke sezone otvorio vrata sa adaptiranim svim smještajnim jedinicama, ukupno 171. Znatno je osvježen sadžaj hotela otvaranjem baštenske terase za doručak, kao i spoljašnjim mini welnesom”, kazala je Lagator.

Ona je istakla da su očekivanja za glavnu sezonu izuzetno dobra.

“Visoka popunjenost se očekuje tokom jula i avgusta, a nadalje je cilj da se produži turistička sezona i da se tokom septembra i oktobra ostvari dobra popunjenost u hotelima”, rekla je Lagator.

Bonus video: