Uplaćena novembarska zarada radnicima kulturnih institucija iz Budve

"Ovo je optimistčna najava za neko buduće vrijeme, ali ostajemo da vidimo da li će se sva obećanja koja su nam data i ispuniti."
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2011. 12:27h

Kao što je i obećao gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, radnicima zaposlenim u kulturnim institucijama, televiziji Budva, te ostalim ustanovama i preduzećima koje se nalaze na budžetu uplaćena je novembarska zarada.

Nakon što su zaposleni u javnoj ustanovi „Muzeji, galerije i biblioteka“ prije tri dana održali protest ispred zgared Skupštine opštine, kome su se priključili i radnici zaposleni u televiziji Budva, Grad tetatru i Službi zaštite i spasavanja, gradonačelnik Rađenović, je delegaciji nezadovoljnih radnika obećao da će u petak isplatiti jednu platu, te da će tokom juna biti uplaćene još dvije zarade.

"Dobili smo novembarsku zaradu kao što nam je i obećano. Ovo je optimistčna najava za neko buduće vrijeme, ali ostajemo da vidimo da li će se sva obećanja koja su nam data i ispuniti. Ne gajim pretjarani optimizam", kazala je zaposlena u „Muzejima, galeriji i biblioteci“ Stanka Rađenović.

Rađenovićeva je podsjetila da su zahtjevi zaposlenih billi isplata tokom juna tri zarade, a potom da se svakog narednog najkasnije do 5. u mjesecu isplati po jedna zarada, kako bi se sustigao zaostatak od sedam zarada, toplih obroka te neuplaćenih doprinosa za govotovo dvije godine.

Zaposleni u televiziji Budva još uvijeke se nalaze u štrajku, već gotovo mjesec dana, i njihovi zahtjevi su bili jasni, isplata svih zaostalih zarada, i ostalih nakada na plate.

Gradonačelnik Rađenović najavio je neko „bolje vrijeme“ kada je riječ o finamsijskim prilivima u narednih par mjeseci. On je kazao da će osim sređivanja situcije, kada je riječ budžetska likvidnost, novac biti usmjeren na otpremnine viška zaposlenih, a potom i plate, kao bi se sustigao zaostatak.

Galerija

Bonus video: