Vozači lutaju zbog nedostatka putokaza u Podgorici

Dionica mini-obilaznice sa mostom na Ribnici svečano je otvorena za saobraćaj za 21. maj na dan obnove nezavisnosti Crne Gore
235 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 15:50h

Na cijeloj dužini trase mini-obilaznice od Zlatice, pa sve do naselja Zelenika na Zabjelu nema vidiljivih putokaza koji bi pomogli strancima, ali i građanima da se orijentišu prilikom prolaska kroz glavni grad.

Mali dio obilaznice kod raskrsnice ulica Proleterske i Nikole Tesle još nije završen, ali pošto saobraćaj cirkuliše na toj trasi, do sada je trebalo da postoji bar jedan putokaz kako bi se orijentacija olakšala.

Dionica mini-obilaznice sa mostom na Ribnici svečano je otvorena za saobraćaj za 21. maj na dan obnove nezavisnosti Crne Gore.

Prije podvožnjaka i mosta na Ribnici je postavljen znak koji pokazuje smjer lijevo koji se koristi za tranzit, a desno je smjer koji će vozača odvesti do centra Podgorice.

"Nisam obratio pažnju da nema putokaza, mada trebalo bi ih postaviti jer protok saobraćaja ne bira vrijeme, tako da se mora reagovati na pravi način. Savez vozača u ovakvim slučajevima nema kontakt sa predstavnicima Sekretarijata, ali jasno je da je u njihovoj nadležnosti postavljanje putokaza", istakao je Šušović, dodajući da misli da će problem biti riješen na vrijeme.

Putokazom do slijepe ulice

Boško Paunović, vozač autobusa Turističke agencije “Lasta Eurolines” iz Beograda, koji saobraća na liniji Beograd-Herceg Novi kaže da ko ne poznaje put pita građane.

"Primijetio sam da ih nema, ali s obzirom na to da dosta često vozim istom rutom zbog nepostojanja putokaza, nemam problema. Morali bi postojati putokazi zbog stranaca, a i da bi se turistički napredovalo, mora da se obrati pažnja i na najmanje stvari koje su u vezi sa turizmom", naveo je Paunović, dodajući da obično prolazi kroz grad i da će manje saobraćati preko mini-obilaznice.

"Želim da posjetim Budvu, nema putokaza, tako da je orijentacija otežana, dogodi se ponekad i da zalutam. Planiram da posjetim i ostale primorske gradove u Crnoj Gori, a idem do Dubrovnika", rekao je Bauma

Tek kad se prođe kružni tok koji se nalazi u blizini naselja Zelenika na Zabjelu, sa desne strane puta se može primijetiti znak obavještenja potvrde pravca koji pokazuje udaljenost aerodroma (7 kilometara od grada), Petrovca (54 km) i Bara (50 km).

U svakom slučaju, stranci će dok se putokazi ne postave imati problema da dođu do željenog odredišta.

Miomir M. Mugoša, sekretar u Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, je saopštio „Vijestima” da je projekat postavljanja putokaza u glavnom gradu urađen i da će u narednim danima biti prezentovan javnosti, kao i da će danas odgovoriti na pitanja u vezi sa mini-obilaznicom.

Švajcarac promašio skretanje

Švajcarac Matijas Bauman (34) koji je putovao prema Budvi se nije snašao na mini-obilaznici, tako da je na raskrsnici koja se nalazi iza upravne zgrade „Plantaža” umjesto da skrene desno, skrenuo lijevo i našao se u slijepoj ulici.

"Želim da posjetim Budvu, nema putokaza, tako da je orijentacija otežana, dogodi se ponekad i da zalutam. Planiram da posjetim i ostale primorske gradove u Crnoj Gori, a idem do Dubrovnika", rekao je Bauman, dodajući da obično kad zaluta pita pješake u kom smjeru treba da ide.

Galerija

Bonus video: