Rađenović obećao jednu platu radnicima budvanskih muzeja

Teška finanijska situcija, veliki broja radnika, te dugovi Opštine koji se procjenjuju na 60 miliona eura, slika su sa kojom se Budva suočava na pragu špica ljetnje sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 09:36h

Gradonačelnik Budva Lazar Rađenović obećao je radnicima JU Muzeji, galerije i bilioteka u tom gradu da će im do kraja sedmice uplatiti jednu platu od 7 koliko im se duguje.

Nakon protestne šetnje radnika i razgovora sa nadležnima u Opštini, radnici su od Rađenovića dobili i obećane da će im se u junu isplatiti još dvije plate.

Radnici su nosili transparente "Glad teatar Budva", "Na trg Elton Džon, nama u Megu bon", "Hoćemo plate"...

radnicima su se iz solidarnosti pridruižilili i radnici Službe zaštite i spašavanja u Budvi kao i zapsoleni u TV Budva koji su takođe u štrajku, jer ni njima nije uplaćena ni jedna od šest zaostalih zarada, toplih obroka, regresa, niti je uplaćeno 28 zaostalih doprinosa.

Stotinjak nezadovoljnih radnika protestvovali su uoči današnje sjednice SO Budva.

Zaposleni u "Muzejima, galeriji i biblioteka" u nekoliko navrata su na adresu opštinskog rukovodstva uputili pisma sa zahtjevom da im se isplate zaostale zarade, te omogući normalni uslovi rada, jer zbog neplaćenih računa, više mjeseci nijesu im radili telefoni, internet.

Teška finanijska situcija, veliki broja radnika, te dugovi Opštine koji se procjenjuju na 60 miliona eura, stalne blokade opštinskog računa, slika su sa kojom se Budva suočava na pragu špica ljetnje sezone.

Na današnjem protestu bilo je oko stotinu radnika.

Galerija

Bonus video: